[#1] GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego
Witam. Po przetestowaniu AmiBookReader i tego jak fajnie obsługuje grafikę wektorową SVG, jakoś intuicyjnie przeszedłem do PostScripta. Jakoś nigdy wcześniej nie zagłębiałem się w tym temacie, ale postanowiłam spróbować. Niestety odbiłem się od ściany. Ściągłem z Aminetu po kolei wszystkie wersje od najnowszej w dół, dopiero wersja 6.5 w końcu wyświetliła mi cokolwiek. Próbując uruchomić nowsze użyłem SnoopDOSa w tle i starałem się utworzyć wymagane przypisania, niestety nic z tego. Czy ktoś uruchomił nowszą wersje niż 6.5 i poinstruuje "głupiego" jak to zrobić?

A może wersja 6.5 w zupełności wystarczy do wyświetlania starych plików .ps lub .eps ?
2
[#2] Re: GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego

@Ponki1986, post #1

A skąd Ty AD 2026 bierzesz pliki .ps?

[#3] Re: GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego

@_DiskDoctor_, post #2

A choćby ze starych płyt Magazynu Amiga i Aminetu.

Ja wiem, że w dzisiejszych czasach królują inne formaty, ale z ciekawości i dla zabawy nie zaszkodzi pobawić się starym PS.
3
[#4] Re: GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego

@Ponki1986, post #3

Czyli słowem: potrzebujesz starego softu na stary komputer by czytać stare pliki?

[#5] Re: GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego

@_DiskDoctor_, post #4

Po co ta cała polemika. Poprosiłem o pomoc, ale widzę że chyba jej tutaj nie otrzymam.
3
[#6] Re: GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego

@Ponki1986, post #1

Jeśli to kogokolwiek interesuje to tutaj jest wszystko na ten temat.

Temat do zamknięcia.

Ostatnia aktualizacja: 20.07.2026 08:25:25 przez Ponki1986
2
[#7] Re: GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego

@_DiskDoctor_, post #4

co Ci dała ta złośliwość?
[#8] Re: GhostScript - instrukcja uruchomienia dla głupiego

@habit, post #7

To nie była żadna złośliwość tylko unaocznienie paradoksu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem