[#1]
Amiga 500 Pistrom Framethrower
Czesc,
Właśnie zamontowałem PiStorm + FrameThrower w mojej Amidze 500, ale mam problem, którego nie mogę rozwiązać.
**1. Najnowsze Emu68 nie działa**
Dodałem do `config.txt`:
`dtoverlay=unicam,boot,smooth`
Nie ma pliku `cmdline.txt`. Logo pojawia się na HDMI, ale obraz nie przełącza się na ekran z dyskietki ani na grę uruchamianą z dyskietki. Sama stacja dyskietek działa poprawnie — została sprawdzona.
**2. Najnowsze CaffeineOS_Storm_9317 działa**
Po dodaniu do `cmdline.txt`:
`unicam.boot unicam.smooth unicam.b=20 unicam.c=0 unicam.phase=60 logo=purple dbf_slowdown move_slow_to_chip vc4.mem=16 sd.unit0=rw emmc.unit0=rw`
system działa poprawnie. Jeżeli w stacji nie ma dyskietki, uruchamia się system operacyjny, a jeżeli dyskietka jest włożona, automatycznie startuje gra.
Niestety, podczas grania na ekranie pojawiają się piksele, które delikatnie pulsują. Początkowo jest to prawie niezauważalne, ale po pewnym czasie staje się bardziej widoczne. Wygląda to na zielonkawe, pulsujące piksele.
Co ciekawe, tego efektu **nie ma przy korzystaniu ze standardowego wyjścia RGB**.
Czy ktoś ma pomysł, co można z tym zrobić albo jakie ustawienia FrameThrowera / PiStorm / Emu68 powinienem sprawdzić, żeby uzyskać poprawny obraz?