kategoria: Programy
[#1] Picshow zamiast multiview os3.2
Jak w temacie, czy ktoś jest w stanie przypomnieć jak zmienić wyświetlanie zdjęć w os 3.2 ? Domyślnie jest multiview ale chciałbym mieć pić show czy jest możliwość zrobienia tego globalnie czy raczej każdy plik z osobna trzeba zmienić?
[#2] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@NaczelnyFA, post #1

W 3.2 nie działają DefIcons?
[#3] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@AmiClassic, post #2

No właśnie z tym jest problem bo automatycznie przy pobranym obrazku przypisuje multiview i za każdym razem jak zrobię dwuklik w image to odpala multiview
[#4] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@NaczelnyFA, post #3

DefIcons definiuje tylko MIME Types.
Jaki program ma zostac otwarty przy dwukliku definuje sie w samej domyslej ikonie.
Najlepiej zmienac w Env-Archiwe/Sys.

Chyba ze w 3.2 to inaczej zrobili.
[#5] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@Phibrizzo, post #4

Chodziło mi o konfigurator DefIconsPrefs (czy w 3.2 jest takowy?). DefIconsPrefs definiuje również default tool'e dla plików. Ja używałem DefIconsPrefs do ustawień plików i 'deftool'i w OS 3.5 i przerzuciłem gotowy config do mojego 3.1. Teraz jak potrzebuję na szybko zmienić jakiś deftool to używam pchełki z aminetu DefTool.
[#6] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@AmiClassic, post #5

Masz jakiś przykład tego jak to zrobiłeś? Tam w os3.2 nie bardzo umiem się odnaleźć jak to zrobić
[#7] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@NaczelnyFA, post #6

DefIconsPrefs (OS 3.5) wygląda tak:

Podeślę Ci linka do krótkiego filmu jak działa ten podlinkowany wcześniej program z Aminetu.
[#8] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@AmiClassic, post #7

Właśnie to tak samo ustawiłem i dalej odpala multiview xd
[#9] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@NaczelnyFA, post #8

A masz PicShow'a w drawerze C?

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2026 01:48:58 przez AmiClassic
[#10] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@AmiClassic, post #9

Nie wrzucałem do c, normalnie do utilities.
[#11] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@NaczelnyFA, post #10

Normalnie to powinien wylądować w C, w innym przypadku często trzeba podawać pełne ścieżki, chyba że całego Workbench'a zassignujesz .
[#12] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@AmiClassic, post #11

Właśnie że multiview jest też w utilities I w informacji deficons jest podana całą ścieżka do multiview, spróbuję z tym programem co dałeś więc napiszę pewnie jutro czy się udało czy nie
[#13] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@NaczelnyFA, post #12

Najprościej: wrzuć PicShow do C i sprawdź czy działa.
[#14] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@AmiClassic, post #13

Dalej nie działa jutro się z tym pobawię
[#15] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@NaczelnyFA, post #12

To zmień nazwę Picshow na Multiview szeroki uśmiech
Musi zadzialac
1
[#16] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@Norbert, post #15

Tyle, że wtedy dokumenty tekstowe będą mu się probowaly otwierać przez PicShow szeroki uśmiech
1
[#17] Re: Picshow zamiast multiview os3.2

@mailman, post #16

To jest myśl, widzisz nie pomyślałem o tym szeroki uśmiechszeroki uśmiech na dokumentach tekstowych mi nie zależy więc olać je szeroki uśmiechszeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem