kategoria: A4000
[#1] A4000 jakis problem z minigl?czy z moją wiedzą?
Witam.A4000 mediator z voodoo 3, bfg, sb128.Nie moge uruchomić zadnej gry na gl .Testy warpa 3d ok wlącznie z sokobanem.Mam złe doomy ? Doom 2 na voodo ciemny obraz a gra w tle chodzi dzwieki są.Na grafice amigi chodzi.Sciagam z aminetu inne wersje i nic nie startuje.Doom jeden chodzi ale na grafice amigi.Muszę mieć ppc?
Nic wczesniej nie robiłem w tym temacie poniewaz miałem za słaby procesor.
[#2] Re: A4000 jakis problem z minigl?czy z moją wiedzą?

@Markzyg, post #1

Zadem znany Doom na Amige nie potrzebuje wspomaganoa 3D.Wszystko tam jest robione programowo.
Brak obrazu pod Voodoo moze wskazywac na zle skonfigurowanie gry przy stracie.

w ADoomie sprobuj uzyc parametrow:
-rtg -directcgx -width 320 -height 240

Powinna sie pokazac lista dostepnych rozdzielczosci.
[#3] Re: A4000 jakis problem z minigl?czy z moją wiedzą?

@Markzyg, post #1

Dokładnie nie pamiętam, bo pisze z głowy.
Ale w ikonie doom lub doom2 masz opcje . Musisz któraś z opcji odkluczyc.
Tam szukaj problemu
[#4] Re: A4000 jakis problem z minigl?czy z moją wiedzą?

@Phibrizzo, post #2

Wejscie do rozdzielczosci mam tylko ze jak juz wybiorę i ładuje to obraz robi sie lekko podswietlony i gra w tle działa.Mowie o 16 bitach bo w osmiu pojawia sie obraz i wisi mrugając przy tym.Doom2.
@mwb113
Przekopałem wszystko i nie widze zmian? Mozesz cos wiecej powiedziec?

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2026 12:56:08 przez Markzyg
[#5] Re: A4000 jakis problem z minigl?czy z moją wiedzą?

@Markzyg, post #4

Powinno dzialac w 8 bitach. Dziwna sprawa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem