Wątek raczej dla posiadaczy rozbudowanych classików :)
Ostatnio wpadłem na pomysł przełożenia A1200 z obudowy tower do desktopa, będę musiał kupić taką obudowę albo jakąś gołą A1200 bo swojej bezmyślnie pozbyłem się wiele lat temu w szale rozbudowywania konfiguracji :)
Powodów jest kilka, między innymi moja towerka (od peceta) jest ogromna i ciężka. Po drugie 1200 nie jest już od dawna moim głównym komputerem, między innymi dlatego, że mam pegaza. Z tego też powodu odpalam ją bardzo rzadko.
Postanowiłem więc żeby amiga wyglądała jak amiga ;) Planuje wywalić w ogóle twardy dysk i cd-rom, dysk zastąpić przelotką IDE-CF z jakąś 4-8 GB kartą.
Zostaje mi:
- karta PPC (z 2 simmami)
- bvision
- scandoubler zewnętrzny
- karta sieciowa na pcmcia
- fastata
1. W związku z ta ostatnią, mam pytanie czy są jakieś problemy ze współpracą fast-ata i przelotka IDE-CF i czy ma sens zostawianie fast-aty we współpracy z kartami CF
2. Niestety, nie pamiętam już ile można upchnąć w obudowie dekstop (wywalenie dysku na pewno pomoże)
3. Jak myślicie standardowy zasilacz pociągnie taki konfig bez twardego dysku? Chciałbym uniknąć dodatkowych kabli. Mój zasilacz od 1200 już dawno poszedł w niebyt :)
Ostatnia modyfikacja: 10.06.2008 13:52:16
Ostatnia modyfikacja: 10.06.2008 13:54:54