[#1] Amiga 1000 WHDLoad 512K chip
Witam, jest parę gier na Amigę 1000, które odpalają na 512K chip z dyskietki, natomiast nie chodzą pod WHDLoad. Często wynika to nie z samej gry, ale pliku slave. Tutaj umieszczam przerobione pliki slave pod 512K chip.

Na początek Lotus 3, wymaga 512K chip + 512K fast. Slave bazuje na wersji V1.6 (27-Oct-2017) done by StingRay

Póki co jest problem z klawiszem ESC, zawsze wychodzi z gry. Ale być może to kwestia Emu68k w mojej A1000.

Nowe slave powstały przy pomocy Claude AI, więc jest to trochę magia

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2026 18:00:10 przez Hal
3
[#2] Re: Amiga 1000 WHDLoad 512K chip

@Hal, post #1

magia

Raczej blackbox.
[#3] Re: Amiga 1000 WHDLoad 512K chip

@Hal, post #1

Póki co jest problem z klawiszem ESC, zawsze wychodzi z gry. Ale być może to kwestia Emu68k w mojej A1000.

To nie wciskaj ESC. szeroki uśmiech
Ustaw ESC jako wyjście z gry whdload i sprawa załatwiona szeroki uśmiech
[#4] Re: Amiga 1000 WHDLoad 512K chip

@_DiskDoctor_, post #2

No nie do końca. Nie zadziałało od strzała, z 2h zeszło, łącznie z analizą core dumpów etc. Starałem się mniej więcej rozumieć co się dzieje, ze wskazaniem na mniej
[#5] Re: Amiga 1000 WHDLoad 512K chip

@Hal, post #1

A nie myślałeś nad odpaleniem euae na plstorm.?
Zniknie ograniczenie pamięci.
[#6] Re: Amiga 1000 WHDLoad 512K chip

@_DiskDoctor_, post #2

Magic blackbox <3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem