kategorie: A500, A600, Sprzęt
[#1] AGA Pistorm for ESC
Chopy, patrzta co znalazłem na fejszdzbuku
https://astair86.itch.io/aga-pistorm-10-experimental-prototype
1
[#2] Re: AGA Pistorm for ESC

@QkiZ, post #1

In short: AGA-PISTORM lets you load AGA WHDLoad games - the ones made for the A1200 and A4000 - now run on OCS/ECS Amiga (A500(1/2mb of chip), A500+,A600 (w pistorm600/16),A2000) fitted with a classic PiStorm (tested on one w EPM240 CPLD) and a Raspberry Pi 4/Pi 3. The Pi emulates a complete AGA chipset (Alice, Lisa and Paula) on its core 3 or fourth core. While a game runs, it runs on that chipset: AGA graphics, music and sound effects. When you quit the game, your Amiga is back on its own chipset and you can switch live anytime you want. Not everything is emulated tho! This is made possible by PI2D(cracked the oracle) driver that i made while back for youtube direct play.

Played so far with this: Banshee AGA, Pinball Fantasies AGA, Aladdin AGA, Turrican AGA, ClockwiserAGA, Reshoot proxima3 and more - several in a row, without rebooting => If a game doesnt work reboot and try again.

Enjoy!
5
[#3] Re: AGA Pistorm for ESC

@QkiZ, post #1

Widziałem to na FB profilu Pistorm, przez chwilę myślałem że to fejk.
Dobra, robię bakap swojej karty i trza będzie sprawdzić.
2
[#4] Re: AGA Pistorm for ESC

@Astair86, post #2

switching live, cool
[#5] Re: AGA Pistorm for ESC

@QkiZ, post #1

No nie gadaj, że facet zrobił to co Gunnar 10 lat temu obiecał dla V2 600 i nie dowiózł
5
[#6] Re: AGA Pistorm for ESC

@waldiamiga, post #3

Rób test i podziel się wrażeniami.
2
[#7] Re: AGA Pistorm for ESC

@-tbn-, post #5

Dowiózł... tylko było albo AGA, albo FPU (56bit) ... padło na FPU.
1
[#8] Re: AGA Pistorm for ESC

@abcdef, post #7

Tak? Komuś to w ogóle działało? Sprawdzałem na 2 szt. V2 i dwóch A600 ten core z "AGA". Amiga po włączeniu zasilania raz pokazała animację wkładania dyskietki (pomimo podpiętego dysku), a po soft resecie był już tylko reset loop. Po wył/wł zasilania też już nieskończona pętla resetów. Karta wracała do życia po wgraniu core z fpu/rtg.
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem