[#1] Problem z Boingbag 2
Czołem

Mam nastepujący problem. Instaluje OS 3.9 - OK.
Potem Boingbag 1 - OK
Potem chce posadzić Boingbag 2 no i mnie pyta podczas instalacji czy chce wrzucic ROM UPDATE. I teraz jak dam że tak to ami startuje od razu z guru i tak w kółko. Jak dam ze nie - pokaże recoverable alert (żółta ramka) dwa razy i idzie dalej.

Po krótkim śledztwie wychodzi na to że to setpatch z BB2 - po podmienieniu go na tego z BB1 wszystko idzie OK.

Miał to ktoś?

[#2] Re: Problem z Boingbag 2

@Rembrand, post #1

Setpatch z założenia poprawia jakieś tam drobne błeđy, więc najwłaściwsze jest mieć go w możliwie najnowszej wersji. Ja mam 44.38.
Pliki Amiga ROM update to suma poprawek ładowanych przez Setpatch. Z bb1 ma około 127KB z bb2 ponad 320kb.

Wnioski: Zainstaluj bb2, ale używaj np. pliku amiga rom update z bb1 wystarczy pozamieniać nazwy w DEVS:. Jak najnowszy setpatch.
Jak ruszy i będziesz chciał dalejpoprwiać to możesz poczytać dokumentację i wyłączać pszczególne poprawiki z Amiga rom update za pomocą rozkazów za setpatch.

Dzieki takim zabiegom poznasz co i z czym, a to się PRZYDAJE na później.

powodzenia

[#3] Re: Problem z Boingbag 2

@11MASTEr, post #2

Hmm a jaki jest najnowszy ? Jak ten z bb2 to kółko się zamyka...
Poza tym uruchomiony z cli daje komunikmat o .. checksum error w którejś z bilbiotek :( tego już nie kumam.

[#4] Re: Problem z Boingbag 2

@Rembrand, post #3

Nie, nie zamyka sie - sam Setpatch nie jest winny, tylko plik ROM update jak napisal 11Master.
Sam mialem podobne problemy i to, co opisano powyzej pomaga.

Czyli - setpatch zostaw taki, jaki jest, natomiast w katalogu DEVS: umiesc ROM Update z BB1 (127 Kb).

Pozniej mozesz kombinowac tak jak opisal to 11Master. I tu popieram jego twierdzenie - to sie naprawde PRZYDAJE :) (mnie osobiscie ta wiedza bardzo sie przydala przy instalacji najnowszego scsi.device).

Pzdr!
Bartek
[#5] Re: Problem z Boingbag 2

@Rembrand, post #3

Z tego wynika, że masz jakies lewe te BB2. Ja takich szopek nie miałem, a mam rozbydowaną A4000. Czy na pewno masz ROM3.1? I jakiej wielkości masz to archiwum z BB2? Moje ma 2053444.
[#6] Re: Problem z Boingbag 2

@kmilota, post #5

skad sciagales? ja z haage partner bodajze.
Rom mam na bank 3.1 - 40.68
Bez tego nie postawiłbym wogóle 3.9...

Podeslij mi linkę skąd ciągnałeś, spróbuje taki jak Ty masz.

Ostatnia modyfikacja: 08.07.2008 18:56:44
[#7] Re: Problem z Boingbag 2

@kmilota, post #5

setpatch z bb2 wywala mi :

checksum failure console.device console 44.6 (31.3.2000)

niezależnie co popodmieniam w devsach. I to pierwsze co wypisuje setpach.
wypisuje to dwa razy na poczatku - stąd prawdopodobnie te recoverable alerts.

Jakieś pomysły?

[#8] Re: Problem z Boingbag 2

@Rembrand, post #7

C:SetPatch SKIPROMUPDATES "console.device"

Pomogło?

[#9] Re: Problem z Boingbag 2

@pekdar, post #8

A zaraz sprawdze :) natomiast pytanie brzmi czemu nie kaman?

[#10] Re: Problem z Boingbag 2

@Rembrand, post #6

Ja pobierałem stąd:
ftp://ftp.haage-partner.com/AmigaOS/BB3.9-2.lha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem