[#12]
Re: kabel parallel: AmigaPC
@MDW,
post #4
Amiga to A1200, golas z HDD w obudowie E/Box. Mialem kiedys Apollo 040, ale bylem glupi i sprzedalem... Planuje do niej jeszcze kupic jakies 040, wsadzic jakis wiekszy dysk, CDRW, moze nawet odpalic Linucha... Jesli chodzi o zastosowania, to: modulki+demka, protracker+sampler+MIDI (robie troche muze i chce zeby chociaz pare % gralo z Amigi) - i to mniej wiecej tyle. Gierki chodza mi na WinUAE, z gamepadem na USB gra sie wysmienicie.
Raczej nie potrzeba mi duzych transferow - kilkadziesiat kB/s powinno starczyc. W kazdej chwili moge na upartego podlaczyc dysk z Amigi do PieCa i szybciutko transferowac stuff pod UAE (juz testowalem i chodzi bdb).
Myslalem o karcie Ethernet, ale do niej musialbym kupic sloty Zorro II/III (prawda?), a to raz sa koszty, w sumie niepotrzebne i dwa - ciezko dostac.
Pozostaje jeszcze jedna opcja: PCIMCIA. Z tym ze w E/Boxie - o ile pamietam dobrze - potrzebna jest przejsciowka w ksztalcie literki "L", nie wiem czy mozna to gdzies dostac... Nie orientujecie sie panowie ile takie cos kosztuje?
Dzieki za schemat kabla - w ostatecznosci chwyce chyba za lutownice
Dzieki serdeczne rowniez za Wasze odpowiedzi,
pozdrawiam,
Marcin.
PS. Gdybym za szybko nie napisal tu nastepnego posta, to znaczy, ze jestem odciety od swiata - jade dzisiaj na wakacje, wiec najwyzej przeczytam wszystko i odpowiem po powrocie,albo jak dam rade z jakiejs kafejki...
Ostatnia modyfikacja: 14.07.2008 03:34:53
Ostatnia modyfikacja: 14.07.2008 03:37:03