[#1]
2 problemy: obraz i dysk flash
Mam dwa problemy z moją ami. Dopiero co postawiłem ją 'na nogi' po przeszczepach.
Pierwszy problem to obraz, a dokładniej kolory. Podłączam przyjaciółkę do tv przez gniazdo video i obraz jest strasznie... pozieleniony. Niektóre kolory są widoczne (np. czerwień), inne zaś chyba całkiem znikają (np. część ludzika w zaku mackrakenie jest koloru tła). Co może być powodem? Strasznie mnie to dołuje, jednym z przeszczepów była właśnie jakaś część związana z obrazem (raz był monochromatyczny, raz kolor; zdaje się, że ten element to dekoder czy jakoś tak). Grając w superfroga zauważyłem, że czasami - na chwilkę - kolory stają się normalne, niestety później ponownie zielenieją. Czy jedyne co osiągnąłem to wielkość amplitudy tych zawirowań kolorystycznych?
Drugi problem to karta flash. Na interfejsie z oddzielnym zasilaniem bootuje. Chcę wstawić nowy układ (stary to odrapaniec) i system nie chce się odpalić. Nie pokazuje się też monit z prośbą o włożenie dyskietki. Diody kontrolne na interfejsie świecą się. Co zrobić z tym fantem?
Ratujcie, bozaczynam wątpić...