[#1] RAM do Blizzarda 1230
Jaką pamięć SIMM można zainstalować w Blizzardzie 1230 Mk IV?
Czy pamięC EDO będzie działać, czy musi być FPM?
Czy jest jakiś sposób na rozróżnienie tych pamięci? Na allegro żadko kiedy podają czy SIMM jest EDO czy FPM.

Pozdrawiam

[#2] Re: RAM do Blizzarda 1230

@dolek, post #1

Zadziala EDO i FPM. EDO bedzie troche szybsza i pozwoli ustawić odpowiedni tryb pracy. Kup najwiekszego sima jaki bedzie czyli 64MB.

Pozdrawiam
[#3] Re: RAM do Blizzarda 1230

@RadoslawF, post #2

Z tego co jest napisane na www.amiga-hardware.com i www.amiga.resource.cx wynika, że do tego Blizzarda 1230 Mk IV moża wsadzić nawet 128 MB, a takie kostki też się pojawiaja na Allegro.

[#4] Re: RAM do Blizzarda 1230

@RadoslawF, post #2

> Kup najwiekszego sima jaki bedzie czyli 64MB.

64MB wystarczy, ale sa tez simmy 128MB.

[#5] Re: RAM do Blizzarda 1230

@RadoslawF, post #2

bez przesady, 64mb nie będzie raczej wykorzystane przy takami Procku, jak miałem swojego blizza, to procek zaczynał się dusić, a ramu wolnego miałem coś około 20mb...(chipu standard 1,6mb razem z fbitem)

[#6] Re: RAM do Blizzarda 1230

@arti4-92, post #5

Wszystko zależy od tego, co będzie na tej Ami robione. Wyłącznie do grania to 64MB w zupełności wystarczy, ale gdyby dolek chciał poszaleć z ImageFX, ADORAGE, LightWave itp. to 128MB warto mieć pod ręką.
[#7] Re: RAM do Blizzarda 1230

@APC74, post #6

Albo z Alladin, który podobno wygrałem w DiscretFX buuu!

[#8] Re: RAM do Blizzarda 1230

@dolek, post #7

A co, nie wysłali Ci?
[#9] Re: RAM do Blizzarda 1230

@APC74, post #8

Jak do tej pory nie zauważyłem żeby jakaś paczka do mnie przyszła od DiscretFX. :(
Ciekawe czy ktokolwiek z obdarowanych doczekał się wygranej?

[#10] Re: RAM do Blizzarda 1230

@APC74, post #6

a te programy nie dzialaja na UAE?, bo watpie zeby pisal z Amigi.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem