Najprościej rzecz mówiąc wyjście RGB z Promodule chcę podłączyć do monitora VGA. Czy każdy współczesny monitor wyświetli nietypowe dla niego częstotliwości? Czy schematy dostępne w sieci na 74HCT14 faktycznie są sprawdzone? A może są gdzieś gotowe rozwiązania do kupienia?
Nie mogąc edytować własnego postu muszę stworzyć kolejny swój pod swoim :)
U mnie przelotka wykonana wg schematu na układzie 74xxx nie działa. Jeden monitor stwierdził że jest za niska rozdzielczość i mam zerknąć do instrukcji, kolejny nawet nie raczył cokolwiek wyświetlić. Wydaje mi się że muszą to być monitory multisync. Wpadłem za to na iny szalony pomysł. Na allegro są adaptery AK145 link. Czy ktoś używa takiego wynalazku? RGB -> VGA to wcale nie taki prosty temat jak by się wydawać mogło.
Przez RCA pewnie będzie padaka, ale może przez SVHS z CD-32 już takiej tragedii nie będzie. Jak nikt nie próbował, to jest okazja (jakbyś przetestował, to chętnie zobaczę zdjęcie z wynikiem).
Ja na Sony Bravia LED miałem nieodsługiwany format obrazu, czy coś w tym stylu tzn. obrazu nie było. Gdzie na monitorze LCD i CRT z tą samą przejściówką działa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.