[#1] PROŚBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000
WITAM,

Potrzebuję pomocy przy instalacji karty graficznej Voodoo3 w Mediatoirze
A4000 odrazu zaznaczę że rużni się ona od instalacji w Mediatorze A1200
gdyby kotoś miał problem z Mediatorem A1200 to ja mogę służyć pomocą :)
Oto problem
może najpierw mój config:
Obudowa Mirage 4000Pro
Mediator A4000
CyberStorm PPC 604e-233 68k-50
64MB Fast
SCSI Fast II Oktagon 2008
Voodoo3 2000 16MB
Hdd SCSI 4,3GB
Hdd EIDE 850MB
CD-Rom LGx32

Problem:
Po zinstalowaniu wstępnym Picasso96 i zmianie w devsach Cybervision64 3D na Voodoo i wewnątrz pliku monitora bordetype na Voodoo
komputer po restarcie się uruchamia , następnie zatrzymuje się mysz i samoczynnie restartuje. Dodam że wcześniej oczywiście zainstalowałem
PPC potem MMcd do mediatora . Próbowałem na kilku OS 3.1 3,5 i 3,9
i wciąż to samo POMOCY bo nic niemogę wymyśleć
[#2] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #1

Powinienes zwrocic sie z tym problemem do dzialu pomocy technicznej firmy ELBOX (support@elbox.com)

Oni chyba beda najbardziej kompetentni do udzielenia ci pomocy.
[#3] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@Marcin 'Morgoth' Kurek, post #2

Star dięki ale to pierwsza rzeć jaką zrobiłem
Tylko że niemam żadnej odpowiedzi niestety.
[#4] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@Marcin 'Morgoth' Kurek, post #2

Star dięki ale to pierwsza rzeć jaką zrobiłem
Tylko że niemam żadnej odpowiedzi niestety.
[#5] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #4

Az dziwne w ich przypadku, zazwyczaj odpowiadaja dosc szybko
[#6] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@Marcin 'Morgoth' Kurek, post #5

Może mają go na swojej czarnej liście?
[#7] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@Jacek Rzeuski, post #6

Kolego nieładnie osądzać osobę , której nie znasz
Poza tym proszę o pomoc a wy mnie szkalujecie .
W dodatku dziwi mnie to bo jeżeli ja mogę komuś pomódz to chętnie to robię, zapytajcie kolegi, który miał problem z mediatorem do A1200 i zgłosił go tu na forum, wiedziałem jak i co, więc od razu dałem link do swojej strony domowej na której zamieściłem opis instalacji w.w.
Sory ale myślałem że my Amigowcy sobie bezinteresownie pomagamy
ale chyba niektórzy myślą inaczej a szkoda bo to fajnie wiedzieć że
można liczyć na grupę osób, do której się należy :(
[#8] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #7

Na wiekszosc amigowcow mozna liczyc. Niestety, nawet na tym forum zdazaja sie osoby ktore kiedys mialy cos wspolnego z Amiga, a teraz ich domena sa zlowsliwe komentarze, przytyki, itp. Poprostu ignoruj zlosliwosci, a skup sie wartosciowych odpowiedzach.
Sadze ze problem jest z pomoca dla Ciebie, poniewaz nie wiele osob ma ma medyka do A4000.
[#9] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #4

ZbyniekM napisał(a):

> Star dięki ale to pierwsza rzeć jaką zrobiłem
> Tylko że niemam żadnej odpowiedzi niestety.

Żadnej odpowiedzi? Dziwne, mnie odpowiadają zawsze w tym samym dniu.

Od kiedy czekasz na ich odpowiedź?
[#10] Re: PROŚBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #7

Nie przejmuj się innymi. Wysłałeś np. do mnie maila i od razu odpisałem. Ja jak mogę to pomagam. Tym bardziej że mamy zbliżone konfiguracje.
[#11] Re: PROŚBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@reactor, post #8

Ja mam i postaram się pomóc. Ja takich problemów nie miałem, wszystko ruszyło u mnie po instalacji prawidłowo.
[#12] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@Adam1, post #9

Wysłałem do Elboxu jeszcze jeden e-mail może po prostu nie dostali poczekam, bo przyznam że z Mediatorem A1200 mi sporo pomogli:)
I przepraszam że się trochę uniosłem dałem się głupio sprowokować.
dziękuję wszystkim życzliwym :D
A tak w ogule Amiga to sprzęt dla cierpliwych i chyba o tym zapomniałem,
ale mam nadzieję że jak już ruszy to będzie chodzić sssssssssuuuuuuuuupppppppeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr :D
Od jednego z kolegów dostałem dziś e-mail z instrukcjami zobaczymy jak mi bujdzie instalacja Pozdrawiam wszystkich prawdziwych Amigowców
[#13] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #12

ZbyniekM napisał(a):

> Wysłałem do Elboxu jeszcze jeden e-mail może po prostu nie
> dostali poczekam, bo przyznam że z Mediatorem A1200 mi sporo
> pomogli:)

Cześć!

A mi właśnie pomagają :) Mam problem współpracy Mediatora z kartą BlizzardIV 1230 lub odwrotnie. Amiga z katrą Voodoo pracuje stabilnie gdy kartę turbo odłączę, ale na 0,5MB pamięci chip rzecz jasna nic poza uruchomieniem shela i eda zrobić nie można.

Na ekranie Amigi pojawia się kasza (przy wpiętej karcie turbo i trybach Picasso), natomiast na aga jest OK.

Jeśli odłączę kartę to Amiga pracuje stabilnie w trybach Picasso oraz uruchamia się za pierwszym razem po włączeniu. Może i bym kupił nową turbo, ale jaką mam gwarancję, że to np. nie Mediator jest przyczyną. Chętnie potestowałbym Amigę z inną kartą turbo "tylko" muszę znaleźć kogoś kto mi jej użyczy.

Pozdrawiam
Robert Jackowski
[#14] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@rjack1, post #13

Mnie też Elbox dziś odpisał :D chyba czytają PPA
Narazie zadali pytania ale po sznurku do kłębka;D
[#15] Re: PROÔBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #14

Kurcze nadal mam problem z Picasso96
Nie wiem co jest grane Zastosowałem się do instrukcji z Elboxu i nic.
Wpisałem w starup sequence MCPramlibpatch jak radził mi pan
z serwisu firmy Amigo i kurcze nadal kicha, ale już trochę mnie ten Mediator zmęczył, muszę przyznać
Kurcze a tak się cieszyłem z tego sprzętu wszystko nowiutkie pasuje dosiebie tak jak klocki lego wygląda Cooll ale niestety niedziała
Niew iedziałem że tak mało osób ma te mediatory do A4000 gdybym wiedzaiał wcześniej to chyba bym sobie odpuścił :(
Mam nadzieję że jednak ktoś miaiał podobny problem i mi pomoże

[#16] Re: PROŚBA O POMOC Z MEDIATOREM A4000

@ZbyniekM, post #15

Nie załamuj się. Jak pisałem u mnie wszystko ruszyło za pierwszym razem. P96 zainstalowałem tak jak radzi Elbox z płytki z AmigaOS3.9, potem kliknąłem na ikonkę instal na MMCD dedykowanym Mediatorowi A4000. Uruchomiłem A4000 na monitorze podpiętym do wyjścia AGA i w preferencjach systemowych wybrałem VooDoo. Potem przełożyłem wtyczkę monitora z wyjścia amigowego Vodeo do VooDoo3 3000 i wszystko ładnie wystartowało na VooDoo. Potem dopieściłem rozdziałki dla VooDoo i zainstalowałem Warp3D. Nie było z tym problemów. Przykładowe programy dołączone do Warp3D działały. Czekam na majla od ciebie aby ci więcej pomóc. Napisz coś więcej o problemach. Podłączyłeś zasilanie do Mediatora? VooDoo3 2000 masz sprawne?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem