Witam!
Jest to mój pierwszy temat, jak również post na forum PPA, więc przede wszystkim witam i pozdrawiam wszystkie AmigOwce bardzo serdecznie!
Odwiedzam portal PPA od czasu do czasu, najczęściej aby poczytać co tam dzieje się w światku amigowym, bo od czasu wyjazdu z Polski uciął mi się codzienny kontakt z Amigą... Zostawiłem klika tych moich dziewczyn w kraju (1xA500, 1xA600, 2xA1200), ale zatęskniłem i na emigracji wyszukałem i przygarnąłem kolejną ;)
Wybaczcie, proszę, bo pytanie jest na poziomie przedszkolnym zapewne, ale jak wspominałem miałem urwany kontakt z Przyjacióką przez ok. 2 lata i zwyczajnie pewnych rzeczy nie pamietam...
Do sedna: Otóż Amiga, którą nabyłem to model 1200 z Kickstartem 3.0. Oryginalnie nie posiadała ona dysku twardego - aktualnie uzbroiłem ją w 4GB dysk 3,5" przez przelotkę 2,5"-3,5" i własnoręcznie wykonany adapterek zasilania (prąd dla dysku "kradnę" z gniazdka zasilania stacji dyskietek).
Ponieważ egzemplarz ów pierwotnie dysku nie posiadał, system operacyjny w wersji 3.0, który dostałem na oryginalnych dyskietkach od ex-właściciela razem z komputerem nie zawierał dyskietki Install. Ale w Polsce został mój oryginalny 3.1! Został on mi przysłany i rozpocząłem instalację.
Jednak już po włożeniu dyskietki Install3.1 pojawił się problem... Otrzymałem w CLI natychmiast niemal informację Version failed returncode 20 i startup-sequence przestał sie wykonywać dalej...
Wyedytowałem zatem startup-sequence na Install i po prostu ominąłem komendę Version. Instalacja jednak dalej nie chciała się odbyć, ponieważ nie chciał uruchomić się Installer

Wpadłem na taki pomysł, że podmienię go na v43 z Aminetu. Zadziałało!
Instalacja przebiegła poprawnie. Przyszedł czas na restart. I znów problem... Requester systemowy z informacją o niemożności otwarcia iffparse.library w wersji 39. Nie uniemożliwia to co prawda dalszego rozruchu systemu, ale kazało mi sprawdzić, czy aby na pewno wszystko z tym moim systemem ok. No i okazało się, że nie... 80% Programów systemowych w ogóle nie chciało się uruchomić
Aktualnie mam na dysku właściwie system 3.0, ale kombinowany, ponieważ przy próbie dokonania później instalacji "ręcznej" systemu 3.0 padła niemal całkowicie dyskietka Workbench...
Pytanie do Was, drodzy amigowi spece brzmi: Czy na Amidze z Kickstartem 3.0 da się zainstalować Workbench 3.1 tak, aby wszytsko poprawnie działało?
Z góry dziękuję za pomoc i raz jeszcze pozdrawiam!
Adam.