[#1] PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro
W sieci można kupić adapter PCMCIA jak w temacie. www.ognik1234.sklepna5.pl/pokaz_produkt.php?idprod=43
Będzie on działał z Amigą tak samo jak adapter PCMCIA CF? Kosztuje 70 zł i nie chcę wydawać kasy na darmo.

[#2] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@Olek, post #1

Nikt nic nie wie na ten temat ? Brat ma aparat fotograficzny na karty SD. Gdyby ta przejściówka działała z Amigą mógłbym przenosić zdjęcia z aparatu do komputera.

[#3] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@Olek, post #2

Malo informacji na tej stronie jest. Zapytaj sprzedawce jakiego typu jest ta karta - to po pierwsze. Druga sprawa - nalezy zapytac, czy jest mozliwosc stworzenia odpowiedniej mountlisty oraz, czy sterowniki, ktore sa dostepne, obsluza ten wynalazek. Tutaj troche informacji: PC Card

Na reszte pytan na pewno ktos odpowie OK

EDIT:

Kart dla amig musza byc 16 bitowe.

Ostatnia modyfikacja: 15.11.2008 13:11:09
[#4] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@Lokaty, post #3

Masz rację, to może nie działać. Pogrzebałem trochę w Google i znalazłem adapter SD na CF.
[url] http://www.pstryk.pl/details:7832/jobo+adapter+mmc+sd+sdhc+na+cf
Teoretycznie taki adapter powinien działać z czytnikiem kart CF i sterownikiem z Aminetu. Jak jest w praktyce tego nie wiem. Może ktoś inny zna odpowiedź na to pytanie.

[#5] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@Olek, post #4

Faktycznie kanapka z tego będzie niezła, lecz IMO powinno to działać bezproblemowo.

No i jest jeszcze jedna sprawa Olek o której chyba nie wiesz. Aby karty podpinane do pciamcia dziłały poprawnie należy zworkę memory window ustawić na 4MB - info z Elboxa.

Ostatnia modyfikacja: 15.11.2008 17:30:54
[#6] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@11MASTEr, post #5

Ok, dzięki Master, prawdopodobnie z tego powodu nie chciała Mi kiedyś działać karta Orinoco Gold. Spróbuje w przyszłości coś zrobić w tym kierunku.

[#7] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@Olek, post #4

A nie lepiej w twoim wypadku i z twoim konfigiem kupić Spidera? Wtedy już wszystko podłączysz do takiej Amigi i to za grosze.
[#8] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@kmilota, post #7

Masz rację, Spider w Efunzine to tylko 160 zł. Nie wiem tylko czy to bedzie działać. Czytników kart na USB jest dużo, jeśli ktoś taki ma to mógłby napisać o tym kilka słów.

[#9] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@Olek, post #8

Ja używam z powodzeniem prostackiego czytnika (wszystko w jednym za 20zł) i działa bezproblemowo. Dla własnych testów podłączałem różne (jakie wpadły mi w ręce) czytniki i niemiałem z żadnym jakichkolwiek problemów. Tak więc śmiem twierdzić, że wszystkie dostępne czytniki kart podłączanych do amigowego USB działają pod kontrolą Poseidona 3.8.
[#10] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@kmilota, post #9

Ok, możesz Mi wysłać Poseidona 3.8? Adres e-mail jest w Moim profilu. W Internecie znalazłem tylko Poseidona w wersji 4.2 i 2.2.

[#11] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@Olek, post #10

Poszło na priv 3.8 i update do niego.
[#12] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@kmilota, post #11

Czy ktoś może odpalił jakikolwiek czytnik karta SD<>PCMCIA na A600/A1200?
[#13] Re: PCMCIA i adapter 5w1-SM/SD/MMC/MS/MSPro

@XeNeS, post #12

Nie próbowałem, ale powinien działać dowolny, który dla kart SD emuluje rozkazy dysków IDE (w przeciwieństwie do kart CF karty SD nie są kompatybilne z IDE).

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2011 23:07:13 przez strim
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem