[#1] Spider USB II
Mam pytanie czy Spider USB II to produkt ELBOXu, czy tylko karta USB pod ktora jest napisany spider.device.

Z tego co wiem karta dziala tez pod XP i MacOS, stad moje podejrzenie, ze moze spider.device zadziala z jakas inna karta USB majaca ten sam układ co Spider USB II

Czy mam racje?
[#2] Re: Spider USB II

@stebel, post #1

Nie. Nie masz racji. Użyj wyszukiwarki na forum. Temat tu był wałkowany wiele razy. Poczytaj a wszystkiego się dowiesz.

Ja mam Spidera (tego pierwszego) i on jakoś nie działa pod PC.
[#3] Re: Spider USB II

@kmilota, post #2

Jak juz chodzi o scislosc, to ja pytalem o SPIDERA II a nie tego pierwszego.
[#4] Re: Spider USB II

@stebel, post #3

Tak Spider II działa pod WINXP bez problemu. Ale chyba coś jest w romie karty co powoduje że tylko ta karta dogaduje się ze sterami Elboxu pod AmigaOS-em.
[#5] Re: Spider USB II

@stebel, post #3

I ja także odpisywałem w sprawie SpideraII. Zresztą kolega TomK już ci trochę wyjaśnił sprawę.

A jak nie chce ci się szukać na forum, to zapytaj bezpośrednio Elbox o to. Tylko skąd weźmiesz spider.device skoro jest on dodawany tylko do karty Spider? Ukradniesz?
[#6] Re: Spider USB II

@stebel, post #1

"Wersja amigowa" ma zmodyfikowany firmware po to, aby oprogramowanie dogadywało się tylko z nią, a nie ze zwykłą kartą.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem