[#1] jak nagrac ADZ ???
Mialem juz doczynienia z ADF , DMS , ale ADZ ??? co to za format dyskietkowy obrazu - jak go nagrac na dyskietke ( czym i gdzie mozna to pobrac )

pozdr
tomek
[#2] Re: jak nagrac ADZ ???

@IVAN, post #1

To ADF spakowany ZIP-em. Można rozpakować ZIP-em lub UnZipem bądź czymkolwiek co używa XAD.

[#3] Re: jak nagrac ADZ ???

@IVAN, post #1

IVAN napisał(a):

> Mialem juz doczynienia z ADF , DMS , ale ADZ ??? co to za
> format dyskietkowy obrazu - jak go nagrac na dyskietke ( czym i
> gdzie mozna to pobrac )
>
Też mam takie pliki. Myślałem, że to pliki-obrazy dla UAE, ale tam są ADF-y. Dołączam się do pytania.

Pozdrawiam
Robert J.
[#4] Re: jak nagrac ADZ ???

@IVAN, post #1

Program nazywa się Gzip i jest do ściągnięcia np. tu: http://emulatorium.cnet.pl/amiga/p/d/dod.htm
[#5] Re: jak nagrac ADZ?

@Kitech, post #4

IVAN pytał jak nagrać na dyskietkę, a programem, który znajduje się pod tym linkiem można się pobawić na Windows.
Sądze, że bardziej przyda mu się program na AmigaOS. Na przykład:
ZIP, ZipPPC, czy UnZIP.

BTW W sposób nieprawidłowy korzystasz z tagu do podawania linków (wcześniej poprawiałem w twoich postach linki:). Po znaku = wpisuj adres strony, do której ma kierować link.

[#6] Re: jak nagrac ADZ ???

@IVAN, post #1

Witam.

A ja mam do zaproponowania programik "diskwiz" dostepny tu http://www.back2roots.org/Get/Diskwiz%2C1/ . Skladnia tego programiku jest bardzo prosta.... szczegolnie jesli sie go wrzuci do C:

diskwiz

gdzie bedzie plikiem .adf, .dms lub .adc ...
czy "wypala" takze .adz musisz sam sprawdzic....

natomiast moze byc df0: - df3: jak i rad:

Dodatkowo program moze sprawdzac czy nie ma wirusow ... trzeba tylko posiadac xvs.library ....
Ja sobie zrobilem przyciski w DO4 wiec jest to bardzo "usefull" dla mnie narzedzie....
Program ma tylko jedna wade.... nie widzi gestych dyskietek....

pozdrawiam,
kg
[#7] Re: jak nagrac ADZ ???

@IVAN, post #1

adf spakowany gzipem. transadf z aminetu daje sobie z tym rade bez kombinowania
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem