[#1] Problem z A600
Witam, mam taki problem, mam a600 kick 37.350, podczas odczytywania dysku w hdtoolbox'ie zamiast nazwy dysku pojawiaja sie jakies bzdury, tz zamiast nazwy np. maxtor jest eapotr a gdy ustawie zadane partycje i zapisze zmiany po resecie nie widac zadnych partycji tak w bootmenu jak i pod wb. Czy ktos sie spotkal juz z takim problemem? Czy mozliwe ze mam uszkodzony kontroler dysku?

[#2] Re: Problem z A600

@dritt, post #1

Czesc

a czy masz pewnosc co do tasmy sygnalowej poprzez ktora masz podlaczony ten hdd??

[#3] Re: Problem z A600

@ZimA, post #2

Tak tasma sprawna mam nawet kilka na wszystkich to samo, mozliwe ze jeszcze przejscie ide 2.5 na 3.5 moze byc niesprawne, kupilem najzwyklejsze za 5 zl ale niestety nie mam na czy go sprawdzic.

[#4] Re: Problem z A600

@dritt, post #1

Jakiej pojemnosci jest ten dysk?
Czy inne dyski sa rowniez zle rozpoznawane?
Czy probowales uzyc programu HDInst z Aminetu?
[#5] Re: Problem z A600

@Norbert, post #4

zaden z dyskow z ktorymi probowalem nie przekracza 4gb pojemnosci, przygotowanie dysku na pececie pod winuae wg przepisu ktory dzialal z moimi poprzednimi amigami tez nie daje wynikow, chyba cos powazniejszego z ta amiga jest, hdinst nie mam jak sprawdzic, po prostu mam gola a600 i a500+ z jedna dyskietka install2.1

Ostatnia modyfikacja: 13.12.2008 20:44:57
[#6] Re: Problem z A600

@dritt, post #5

Albo faktycznie cos jest nie tak z przejsciowka 2.5 na 3.5 cala, albo padl kontroler
Jak zasilasz dysk 3.5 calowy?
Mialem kiedys podobna sytuacje ze zmiana nazwy dysku w hdtoolbox. Pomagalo pocisniecie tasmy do dysku.
Czy dysk sie resetuje po resecie Amigi?
[#7] Re: Problem z A600

@Norbert, post #6

A no wlasnie dysk sie nie resetuje, zasilacz mam przerobiony atx taki w wersji mini, astec 70 watt. Coz, poszukam nowej przejsciowki i wtedy zobaczymy, szkoda jesli to plyta okaze sie padnieta.

[#8] Re: Problem z A600

@dritt, post #7

Okazalo sie ze to wina adaptera, na szczescie amiga dziala ok.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem