[#1] SCSI do Blizzarda 1230->1260 HELP!
Witajcie
Zakupiłem kontroler SCSI do mojego Blizzarda 1230 IV jednak okazał się uszkodzony, wymieniłem przepalony element (dioda) i Ami rusza - jednak bez SetPatcha w SS, uruchomienie WB3.1 z SetPatchem powoduje restart na okrągło. Do kontrolera nie mam nic podpiętę - ani dysku SCSI ani CDROM'u, a więc nie ma teraz terminacji na szynie SCSI może to jest przyczyną? Nie chciałbym kupować niepotrzebnie dysku SCSI jeżeli by się okazało że ta dioda to nie było wszystko co poleciało w tym urządzeniu. Może ktoś ma/miał taki kontroler - jak on powinien sie zachowywać? czy powinien być widoczny jako osobne urządzenie na liście obok dopałki ( dwa klawisze myszy na starcie Ami :)) )? HELP !! S...O...S
[#2] Re: SCSI do Blizzarda 1230->1260 HELP!

@Yarko, post #1

Mam ten kontroler w tej chwili tylko i wylacznie jako rozszerzenie pamieci . Nie jest widoczny jako osobne urzadzenie w Early Startup. "Na sucho" tak jak u mnie nie powinien z niczym się gryzc. Jedyna niedogodnosc, to czas potrzebny na skanowanie szyny SCSI - komputer dluzej wstaje.

Moze cos zasniedzialo na karcie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem