[#1] Problem z AmyPPC
Witam
Mam problem....Amy wlacza sie raz na 30 razy tzn.po wlaczeniu hadek sie rozkreca, strzela glowicami,cd-rom zapala diody i .........nic
Po wlaczaniu i wylaczaniu raz na 30 razy system ruszy...Moze mial ktos podobny problem (zaznaczam ze nie korzystalem z Amisi ze 3 miechy
Moj konfig (moze tu jest problem)
A1k2T,Kick 3.1,BlizPPC 175 mhz 040/25, 48 Fastu,Zorro II Micronic rev.5.43,k.graf Piccolo 2 MB,4xEIDE elboxu,Hdd 2,5,Cd 32x,
Zasilacz 200W(podlaczony przez zorro)
Thx
[#2] Re: Problem z AmyPPC

@waldiamiga, post #1

Wyczysc styki (chocby gorzala zlacza procesora na pl. gl. i na bppc, no i na przelotce z2 - powinno alatwic problem.pozdrawiam.MrT
[#3] Re: Problem z AmyPPC

@MrT, post #2

Pameici tez przczysc. Jak kolega wyzej wspomnial - gorzala ale raczej okolo 90% lub Jagodzianka (czyt. denaturatem)
Pozdrawiam.
[#4] Re: Problem z AmyPPC

@MrT, post #2

Czyscilem , dmuchalem i chuchalem i dalej lipa....Ktos ma jeszcze jakis pomysl ???Wesolych Swiat Amigowcy:)
[#5] Re: Problem z AmyPPC

@waldiamiga, post #4

Swojego czasu miałem podobny problem z Ami czyściłem dmuchałem modliłem się ;) i nic. Rozwiązanie okazało się proste, trzeba było wymienić wszystkie kondensatory na płycie A1200 ( mi pomogło ).
Życzę wesołych świąt
[#6] Re: Problem z AmyPPC

@waldiamiga, post #1

A jaki masz HD? Ja tak mialem z Samusngiem, do tej pory dziadostwo czasmi nie rusza przy starcie. Na szczescie do partycji systemowej mam inny. Podlacz samego HD do zasilacza i sprawdz czy pracuje silnik. Rozkrec dziada-mroza moze przemieni sie w Mikolaja...
[#7] Re: Problem z AmyPPC

@waldiamiga, post #1

napisz czy swiatełka zasilania (pasek zielony albo cyferki w towerkach się podczas bootowania mocniej zapalają) bo jak nie to pewno zasilanie (chociaż może być coś innego), ja w takiej systuacji muszę krecić gniazdkiem prądowym stacji dyskietek bo tam mi prąd nie zawsze dochodzi. co do złych styków to zauważyłem że komp rusza wtedy ale się potem zawiesza
[#8] Re: Problem z AmyPPC

@waldiamiga, post #1

Radzę zobaczyć czy nie są odgięte albo połamane nóżki od procka ppc, miałem identyczny problem ale moja PPC była jeszcze na gwarancji
[#9] Re: Problem z AmyPPC

@10up, post #8

Podlacz moze jeszcze samoPPC, wszystko inne odlacz i sprawdz w bootmenu, czy widzi ppc(o ile sie uruchomi) i w sumie zrob tak ze wszystkim - najpierw sama ami, potem podlaczaj rozne gaddzety i sprawdzaj w bootmenu, czy Ci to zauwazy..no i sprawdz(jak juz koledzy pisali), czy w ogole z zasialaniem masz ok.
[#10] Re: Problem z AmyPPC

@10up, post #8

PPC nie ma nóżek
[#11] Re: Problem z AmyPPC

@Jacek Rzeuski, post #10

U mnie na karcie którâ kiedyô miaîëm: PPC160MHz byîo produkcji IBM i miaîo nózki po bokach, zapewne chodzi o ten wîaônie model.
[#12] Re: Problem z AmyPPC

@Tom256, post #11

Tak...........PPC jest produkcji IBM.Wszystkie nozki sa wpozo..........Odkrylem ze po naciskaniu klawisza ESC komp wskakuje system menu (czy jakos tak).Robie wtedy reset i komp normalnie startuje , aczkolwiek nie za pierwszym pstryknieciu wlacznikiem , a dopiero za 3-5 razem
BTW: mam do sprzedania karte graf.Domino 1 MB (zorro 2),orginalne sterowniki,pudelko,instrukcja.Info na priva
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem