[#1] Oferta - konwersja mod'ów na pc
Szukam osoby ktora sklonna by byla zrobic mi przysluge (oczywiscie odplatnie). Mam mod'y Protrackerowe, ktore kiedys zrobilem bedac uzytkownikiem Amisi. Chce je miec na PC ale nie mam mozliwosci by to zrobic samodzielnie.
Dlatego osoby zainteresowane prosze o mejla. W mejlu prosze wpisac za jaka kwote byloby to mozliwe. Ja mam na mysli zgranie tych modow na cd (iso).

Oto moj e-mail:
[email]ksy@nowiny.net[/email]

[#2] Re: apros modów

@ksy, post #1

Jak z modułów zrobić MP3?

[#3] Re: apros modów

@Arbuz, post #2

Wystarczy użyć encodera takiego jak na przykład SecondSpin czy Lame.

[#4] Re: Oferta - konwersja mod'ów na pc

@ksy, post #1

WinAmp potrafi odtwarzać moduły protrackerowe.
[#5] Re: apros modów

@grxmrx, post #3

Ale musisz mieć co encodować. Najpierw trzeba zamienić moda na np. AIFF lub WAV. Ja to robię Digiboosterem, opcją Mixer i przez AHI-Filesave. Wypadałoby też się przed encodingiem pobawić jakimś programem do obróbki sampli.
[#6] Re: apros modów

@mailman, post #5

SecondSpinem można bezpośrednio z mod na mp3. A właściwie pośrednio, ale program robi to automatycznie, konwertuje na AIFF i późninej od razu zamienia na mp3.

[#7] Re: apros modów

@grxmrx, post #6

Tego programu jakoś nigdy nie udało mi się zmusić do działania :(
[#8] Re: Oferta - konwersja mod'ów na pc

@ksy, post #1

stary, jesli to protracker to pod winde masz caly szereg programow, ktore to odtworza: WInAMP XMPlay, DeliPlayer. Ale jak tak bardzo chcesz, to ci to moge zamienic... :) Kasa sie przyda Tylko co to znaczy przerobic na pc? chcesz miec z tego XM? albo MP3?...
[#9] Re: Oferta - konwersja mod'ów na pc

@KAM_, post #8

Stary! O ile mi wiadomo to dyskietki zapisane na Amisi nie odtworze na PC. Jak znasz jakis sposob by to zrobic bede bardzo wdzieczny. Zeby nie bylo watpliwosci to mod'y chce miec w takiej formie jakiej sa obecnie tylko na PC a nie jak w tej chwili na Amidze.
[#10] Re: Oferta - konwersja mod'ów na pc

@ksy, post #9

Ksy nie tak ostro!
Sam zadales niewlasciwie pytanie, i oczekujesz ze mamy sie domyslic o co Ci wlasciwie chodzi.
Skad mamy wiedziec, ze masz te mody na dyskietkach amigowych. Z twojego postu to wcale nie wynika.
Jakbys sie spytal jak przegrac dane z dyskietki amigowej korzystajac tylko z peceta, to odrazu dostalbys odpowiedz, ze taka mozliwosc istnieje, ale trzeba posiadac 2 stacje dyskow w pececie.
Nie wiem czy Ci powiedziec jak ten program sie nazywa :D
Zawsze nauka musi "kosztowac" ;)
Jak Ci nikt nie napisze co to za program to bedziesz musial zalatwic to odplatnie

ps.
Co miales na mysli piszac "chce miec w takiej formie jakiej sa obecnie tylko na PC"
Czyzby mody na Amidze byly w innej formie?
To ciekawe jak ja je slucham? :)

[#11] Re: apros modów

@Arbuz, post #2

THX za pomoc.
WESOŁYCH ŚWIĄT

[#12] Re: Oferta - konwersja mod'ów na pc

@Norbert, post #10

Przepraszam jesli kogos urazilem ale wydaje mi sie ze napisalem wszystko co trzeba w moim pierwszym poscie. Udowodnie to:
Cytuje: "(...)Chce je miec na PC ale nie mam mozliwosci by to zrobic samodzielnie" - Koniec cytatu. Jesli pisze, ze chce je miec na PC tzn ze ich na razie nie mam.
[#13] Re: Oferta - konwersja mod'ów na pc

@ksy, post #12

Przegraj zawartość dyskietek do RAM: lub na dysk twardy Amigi. Następnie zamountuj w Amidze urządzenie PC0:, sformatuj dyskietkę na 720 kB i nagraj na nią dane. Taki dysk pecet przeczyta. ;)
[#14] Re: Oferta - konwersja mod'ów na pc

@mailman, post #13

Przeczyta pod warunkiem ze zakleisz okienko identyfikujace dyskietke HD... A propos czy ktos mi wyjasni dlaczego winda nie lubi formatowac dyskow uprzednio niesformatowanych... to ciekawe... bardzo ciekawe...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem