[#1] amigowe obrazy na pc
czym otworzyć do edycji pliki graficzne z Amigi? Chciałem zmienić ekran startowy z AmigaStart i próbowałem w photoshopie ale on tego w ogóle nie rozpoznaje?
[#2] Re: amigowe obrazy na pc

@mars, post #1

A o jakie konkretnie pliki graficzne chodzi? iff ilbm? Dziwne że tego fotosklep nie łyka. Ostatecznie można przekonwertować jakimś infranviewem chociażby na coś bardziej "zjadliwego".

[#3] Re: amigowe obrazy na pc

@MinisterQ, post #2

obraz ma rozszerzenie .as, nic o tym nie znalazłem nigdzie...
[#4] Re: amigowe obrazy na pc

@mars, post #3

Ty sobie podejrzyj nagłówek pliku, a nie rozszerzenie. A do przeglądania polecam XnView. Chyba jako jedyny bezproblemowo wyświetla amigowe obrazki...

[#5] Re: amigowe obrazy na pc

@mars, post #1

IrfanView łyka iff. Po otwarciu zapisujesz jako bmp - to badziewie otworzy nawet Paint.
[#6] Re: amigowe obrazy na pc

@mars, post #3

to są zwykłe IFF-ILBM. Niestety, jednym z "niedociągnięć" Windy jest to, że pliki rozpoznaje tylko po rozszerzeniu. Wystarczy zmienić rozszerzenie na *.IFF lub *.LBM i powinno być już ok.

[#7] Re: amigowe obrazy na pc

@Solo Kazuki, post #6

Irfan zwykle rozpoznaje po zawartości i proponuje zmiane rozszerzenia jeśli widzi błędne. XnView również polecam; jeszcze lepszy od irfana (do plików amigowych).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem