[#1] Emulator Atari ST
sie ma ..chce sobie poemulowac TOS i STka ;)
kiedys sie bawilem na zwyklej A600 2 MB RAM

co polecacie softwerowego
i czy istnieje emulator STe i Falcona na Amige ???

[#2] Re: Emulator Atari ST

@HOŁDYS, post #1

HOŁDYS napisał(a):

> sie ma ..chce sobie poemulowac TOS i STka ;)
> kiedys sie bawilem na zwyklej A600 2 MB RAM
>
> co polecacie softwerowego

O ile mnie pamiec nie myli to programik nazywal sie Chameleon....

[#3] Re: Emulator Atari ST

@HOŁDYS, post #1

Obadaj ten wątek, jest tam wymienionych kilka emulatorów, m.in. Chameleon ;)
http://tinyurl.com/aba3jn

[#4] Re: Emulator Atari ST

@szuler, post #2

O ile dobrze pamiętam recenzję opublikowaną na łamach MA i swoje próby zabawy, to... To Chameleon był, bo był. Sobie można go było odpalić, pogapić się i wyłączyć. Praktycznie nic pod nim "nie chodziło".

O próbach emulowania Falcona nie słyszalem. Bajdełejem - Falcon to zdaje się, kawałek niezłego komputera. Tyle, że wybitnie nie trafił w swój czas.

Z szacunkiem
Des

[#5] Re: Emulator Atari ST

@Des, post #4

W bardzo zamierzchłych czasach bawiłem sie Chameleonem pod A500. Z tego co pamietam, to był to całkiem szybki i zgodny z oryginałem emulator (w atarowym trybie Hires działał nawet odrobinę szybciej niz oryginał :) )
[#6] Re: Emulator Atari ST

@wali7, post #5

z innej beczki ..Atari ST jak i Amiga 500 to bardzo zblizone konstrukcje..widzialem nawet gdzies filmik zamiast ROMu Amigi 1000 koles zmodyfikowal TOS ..i A1000 dziala jako 520 ST ;)

[#7] Re: Emulator Atari ST

@HOŁDYS, post #6

eeee... niedawno był nius o tym... Więc jakoś tam szału nie ma.

Ostatnia modyfikacja: 27.02.2009 12:34:00
[#8] Re: Emulator Atari ST

@arti4-92, post #7

Odkurzam.
Znalazłem 2 dyskietki emulatora Chameleon (nadal jednak kilku brakuje).
Czy wiecie gdzie go można znaleźć jako instalkę na HDD ? :)

Bym się pobawił chętnie na A1200 z turbiną :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem