[#1] CV 64/3D
Wszystkiego najlepszego Czytaczu!
Wiem, że Święta ale może ktoś tu zajrzy. Zakupiłem Cyber Vision 64/3D. Wsadziłem w Zorro, zainstalowałem i wciąż nie ma sygnału na PCtowy monitor (SVGA) podłączony do wyjścia z CV. Czy oprócz wsadzenia do slotu Zorro trzeba coś jeszcze podłączyć???!!!
Błagam pomóżcie, bo Święta będę miał całkiem zmarnowane!!!
[#2] Re: CV 64/3D

@Kitech, post #1

Nie napisales co zainstalowales, karte (bo oprocz w zorro, chyba trzeba jeszcze sledzie na zewnatrz wylozyc) czy sterowniki pod GFX.
[#3] Re: CV 64/3D

@Andrzej Drozd, post #2

Wsadziłem kartę w Zorro. Wyjąłem kawałek plastiku z obudowy Infinitive, tak by w tej dziurze znalazł się śledź z CV (z gniazdem monitorowym). Nastepnie zaistalowałem sterowniki. Najpierw dostarczone z kartą, potem Picasso96. Zmieniłem nawet rozdzielczości w Prefs. Ale cały czas wizję widac na standardowym monitorze 1084ST podłączonym do AGA w płycie głównej, a w ogóle nic nie widać z gniazda monitorowego CV, do którego wsadziłem monitor od PCta. W CVce są jakieś dziwne rzeczy jakby do dotatkowego zasilania czy co? Może dlatego sygnał nie idzie???
[#4] Re: CV 64/3D

@Kitech, post #3

Jaką masz kartę turbo w amidze??. Wiem że np karty Apollo miały problemy z CV64 3D, była jakas kolizja i system albo widział Apollo albo CV64 3D.
Jeżeli możesz spróbuj przełożyć kartę do inneo gniazda może to pomoże.
No i najważniejsze , czy jesteś pewnien że sloty zortro albo karta CV są sprawne??
[#5] Re: CV 64/3D

@Olo, post #4

Ja mam Apollo ZorroII i CV64/3D i kolizji nie mawszystko wyswietla pieknie. Zainstaluj picasso96.pamietaj zeby w DEVS/monitors mial cvision3d w prefsach/screenmode pojawiaja sie nowe tryby dla CV - wczesniej uruchom picasso96mode i zainstaluj tryby. U mnie to zadzialalo.
[#6] Re: CV 64/3D

@Olo, post #4

Błąd był taki że nie w każdych slotach zorroII (Micronik) było widać Apollo ale tylko wtedy gdy Apollo miało dwa banki pamięci (dwa gniazda simm). Jak wkładałeś CV64/3D to Apollo nie było. Ale pomijając nasz kolega twierdzi, że wszystko działa, więc polecam poprawne zainstalowanie Picasso (przy tej karcie szybsze będzie niż CGX v4). Nie bardzo wiem gdzie sie można było pomylić przy instalacji ale zawsze. Jęsli jeszcze nie uzywasz pakietu MMUlib to polecam.Ale to dopiero po instalacji Picasso.
[#7] Re: CV 64/3D

@Brodek, post #6

Przestawiłem cholerę do innego slotu. Sformatowałem systemową partycję i na goły system zainstalowałem P96. CV64 widac w biosie (tudzież jak to się nazywa). Dwa różne PCtowe monitory SVGA (podpinane po kolei)pokazują tylko ciemny ekran, aczkolwiek jest drobniutki postęp - kontrolka w monitorze zmieniła światełko z żółtego na zielone. Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł!
[#8] Re: CV 64/3D

@Kitech, post #7

Jestem baran do szóstej potęgi. Jak miał być sygnał do monitora SVGA skoro w Prefsach stał ciągle jak byk display PAL. Podmieniłem display na jeden z CVision3D i problem się skończył. Strasznie dziękuję wszystkim za pomoc i przepraszam za kłopot. Za to mam jeszcze jedno drobne pytanko. Jak nazywa się i czy w ogóle istnieje urządzenie typu przełącznik monitora. Po prostu chciałbym miec jeden monitor dla Amisi i PCta. Pozdrawiam.
[#9] Re: CV 64/3D

@Kitech, post #8

Istnieje, np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19091239
Osobiscie nie polecam, pewnie duzo zalezy od jakosci przelacznika i kabli.
[#10] Re: CV 64/3D

@Brodek, post #6

Moje pytanie jest czysto teoretyczne. Mam sloty ZORROII (wersja 5.42 bez gniazd na SIMMY) oraz kartë Apollo 1240/40Mhz z dwoma
bankami pamiëci (32+16 MB). Czy w takim ukîadzie po dokupieniu CyberVision 64/3D, komputer zadziaîa poprawnie ???
[#11] Re: CV 64/3D

@MarX, post #10

Mam identyczne Zorro i identyczne Apollo, tylko jeden RAM 32MB (jak wsadziłem do drugiego gniazda 8MB to zaczął się wieszać i pokazywać 64MB RAMu) i wszystko działa bez problemów (tzn. były problemy ale li tylko z mojej głupoty - patrz wyżej).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem