[#1] Zewnętrzna stacja FDD
Witam
Ostatnio dostałem od znajomego zew. stacje do Amisi. Ale mam problem z środka została sama obudowa. Próbowałem wkładać stacje od PC bo podobno taka tam była ale w WB jest tylko DF1 ????????. Włożyłem o Amisi nic z tego to samo. Już skończyły mi się pomysły. POMOCY bo dostanę kocio-kwiku.
[#2] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Dark_luke, post #1

Zwykla stacjaod pc nie zadziala bez przerobek. Przeszukaj forum.

[#3] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Lorak, post #2

Stacje PC przerobioną też próbowałem bez efektu. Dyskietki DD i HD z zaklejonym otworem.
[#4] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Dark_luke, post #3

A w jaki sposob ja przerabiales?

[#5] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Lorak, post #4

Znalazłem schemat w necie. Po podpięciu do Amisi działa bez problemów. Jako wew.
[#6] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Dark_luke, post #5

Masz jakas plytke elektroniki w obudowie zewnetrznej stacji dysków?
[#7] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Norbert, post #6

Tak 7474LS i drugi chyba 7404.
[#8] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Dark_luke, post #7

To jest przerzutnik oraz takie coś co odwraca sygnał. Zrób fotki srodka tego cuda.

Pokaz schemat którym przerabiałeś flopa pc? W przypadku df1 trzeba lekko zmodyfikować sposób przeróbki.

Benedykt Dziubałtowski

Ostatnia modyfikacja: 21.02.2009 15:32:05
[#9] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

Według tego schematu stacja działa jako wew. DF1
http://www.pitsch.de/stuff/amiga/tepe/samsungsfd312b.jpg
Tak już wiem przutnik typu D i bramki AND.
Poszukam apartu i zrobię zdjęcie.
[#10] Re: Zewnętrzna stacja FDD

@Dark_luke, post #9

Według tego schematu Ci to działać nie będzie tak jak byś chciał. Nie mam tego teraz pod ręką ale jest inny sposób przeróbki polega na zmianie pinów na taśmie.

Benedykt Dziubałtowski

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem