[#1] A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??
Witam

Zakupilem na alledrogo DVD Slim wraz z przejsciowka na 44 pin (2.5") wiec mam zamontowane na jednej tasmie i karte CF jako dysk oraz rzeczony DVD slim (TEAC DV-28E). Niestety DVD nie jest wykrywane w systemie przez AsimCDFS, IDEFIX oraz CasheCDFS . Naped uruchamia sie podczas startu komputera, wysuwa sie i slychac jak czyta plyty . Myslalem ze naped jest zepsuty wiec zakupilem nastepny, niestety to samo...

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2009 12:23:42
[#2] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@PrzemasIII, post #1

loadeide tez nie wykrywa urzadzenia?

[#3] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

nie wiem co to jest :P w kazdym badz razie nie wykrywany jest rowniez pod os 3.5 (Mounter)

[#4] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@PrzemasIII, post #3

mounter jest do mountowania partycji na dysku.

[#5] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

dobrze wiedziec nigdy nie uzywalem :P wlaczylem z ciekawosci czy bedzie wyswietlany DVD . Gdzie moge znalezc LoadEIDE?? Na aminecie nie moge sie dokopac...

Ostatnia modyfikacja: 09.03.2009 13:09:37
[#6] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@PrzemasIII, post #5

http://skolman-mws.w.interia.pl/files/eide.lzx

[#7] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

ok dzieki temat odswieze jak wroce ze szpitala

[#8] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@PrzemasIII, post #7

Ja też walczę jeszcze, podłączyłem cd pod zewnętrzne zasilanie. No i póki nic nie chce odczytać z napędu optycznego, nic złego się nie dzieje, ale jak włożę płytkę, i spbóbuję zamontować, to albo guru, albo sypie checksum errorami i montuje, ale od tego czasu nie mogę prawie nic z CF odczytać, nawet drawery nie chcą się otwierać. Podobnie jest z findevice, wykrywa prawidłowo, ale później errory.

Może te adaptery są niekomatybilne, i powinny być jako jedyne urządzenia na taśmie?

Tak w ogóle, jest ktokolwiek, kto ma działający na standardowym kontrolerze cd oraz adapter CF na 1 taśmie? (apater 44p z opcją "front panel led")

[#9] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@PrzemasIII, post #7

ok powrocilem wiec odsiwezam :) Czy ma ktos pojecie dlaczego to nie chce dzialac ?

[#10] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@PrzemasIII, post #9

A moze masz cos pokopane ze zworkami? odlacz karte CF, zostaw podlaczone same CD i sproboj z dyskietki odpalic system, zobacz czy bedize widoczne CD.

[#11] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@PrzemasIII, post #9

Sprawdź zamiast tego slima normalne cd/dvd. Jak zadziala to cos z napędem - ustawienia itp. itd.

IMO jednak na 98% to bląd związany ze nieodpowiednimi sterownikami/ustawieniami.

[#12] Re: A1200 +CF IDE+ DVD SLIM??

@Bagheera, post #8

> Tak w ogóle, jest ktokolwiek, kto ma działający na standardowym
> kontrolerze cd oraz adapter CF na 1 taśmie? (apater 44p z opcją
> "front panel led")

U mnie działa nagrywarka CD-RW LG na jednym kabelku z CF. No może nie do końca to jest jeden kabelek bo mam zrobione coś takiego, że do adaptera CF(adapter 44p z diodami front panel led) mam dolutowane dodatkowe złącze męskie z 44 pinami a do niego podpięty jest kabelek 44 pinowy(44==44===40). Na końcu którego jest właśnie ta nagrywarka CD-RW(kabel ma długość około 50-60cm). Nie nagrywałem jeszcze płyt, gdyż walczę z Make CD, ale czytnik czyta płyty tak z danymi/odtwarza muzykę jak i odpala gry z CD. Konfiguracja jak w stopce. CF ustawiony jest na Master a CD na Slave. Aaa CD-RW jest zwykły a nie SLIM. Zasilacz mam od PC.

Ostatnia modyfikacja: 30.12.2009 00:07:53
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem