[#1] Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3
Witam szukam instrukcji do Mediator PCI do amiga 1200 najlepiej Po Polsku
Robię to i co dalej nie wiem

After successful installation you need to:

1. Find the CVision3D and CVision3D.info in the DEVS:Monitors
drawer, rename these files to Voodoo and Voodoo.info, respectively.

2. Change in the tool type window of Voodoo.icon:
BOARDTYPE = from CVision3D to Voodoo.

3. Copy the enclosed Voodoo.card driver to the Libs:Picasso96 drawer.

4. Click to the Voodoo icon (in Devs:Monitors drawer).

5. Start the Picasso96Mode program (in SYS:Prefs drawer) and select
Attach setting to Board0: Voodoo.
Exit Picasso96Mode by SAVE.

Ostatnia modyfikacja: 10.03.2009 20:14:39

Ostatnia modyfikacja: 10.03.2009 21:13:54

Ostatnia modyfikacja: 10.03.2009 21:14:14
[#2] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@bunger, post #1

Mogę pomóc w tłumaczeniu jakbyś potrzebował :)

[#3] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@jaa2, post #2

Nie chodzi o tłumaczenie ale co dalej ?
Robię to wszystko i co nie wiem co daje

[#4] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@bunger, post #3

Po tym co zrobiłeś powinieneś mieć w screenmode nowe tryby graficzne, czyli będziesz mógł korzystać z karty grafiki (voodo).

Oczywiście jeżeli zainstalowałeś w slot karte voodo. Niby temat jakby się tyczył instalacji samego mediatora a gfx.

[#5] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@qwerdt, post #4

Nie no właśnie mam problem z karta voodo 3 nie wiem co potnym zrobić

[#6] Re: Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3

@bunger, post #1

Jakby w profilu użytkownika był adres e-mail to łatwiej by było wysłać instrukcję po polskiemu. :)

[#7] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@bunger, post #3

Jak to co dalej? Podłączyć monitor do VooDoo i w prewsach wybrać interesujący ciebie tryb VooDoo.
[#8] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@kmilota, post #7

napisałem do pana wiadomość panie Kitech

[#9] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@bunger, post #8

Na zły post opowiedziałeś. Powinieneś na post nr 6, a nie na mój nr 7. Warto o tym pamiętać na naszym forum, aby nie było zamieszania i niepotrzebnej dyskusji.
[#10] Re: Mediator PCI 1200 instalacja

@bunger, post #8

Napisz jak postępy i wrażenia.

[#11] Re: Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3

@bunger, post #1

Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (CV3D na Voodoo i tak dalej, wszystkie pliki są na swoim miejscu) niestety nie widzę Voodoo a non attached Village 31 w prefsach (picasso96 2.1B) . Prosiłbym o łopatologiczną pomoc :)

[#12] Re: Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3

@PrzemasIII, post #11

Musisz jeszcze dodać tryby (rozdzielczość np. 800x600x 24bity) i monitor w ustawieniach w picassomode.

Ostatnia modyfikacja: 26.06.2010 19:32:06
[#13] Re: Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3

@AS, post #12

tak jak pisałem wszystko to jest zrobione .... Nie mam dodatkowych rozdziałek w Prefs/ScreenMode . Widzę je w Prefs/Picasso96Mode i tam ustawione jest wszystko zgodnie z danymi mojego monitora

Ostatnia modyfikacja: 26.06.2010 20:31:52
[#14] Re: Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3

@PrzemasIII, post #13

To teraz musisz zrestartować ami i dopidać sterownik akrty voodoo
devs:minitors voodoo >nil:

najlepiej w odwrotnej kolejności :)

[#15] Re: Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3

@PrzemasIII, post #13

Przenies voodoo z monitors do katalogu glownego
Uruchom Amige w PAL, uruchom recznie sterownik, sprawdz czy sa rozdzialki w screenmode. Jesli nie to zobacz co pokazal snoopdos.

Jesli uda mi sie znalezc to podesle Ci "ratunkowa" dyskietke dla medka i voodoo.
Porownasz sobie rozmieszczenie plikow.
[#16] Re: Mediator PCI 1200 instalacja voodoo 3

@Norbert, post #15

Wykopuję.
Po recapie i kompletnym czyszczeniu Medka zasiadłem do stabilnego odpalenia V3 z Medkiem. Wcześniej V chodził dość kapryśnie, ale chodził. Ostatnio leciałem na Palu+Samsung MP941.
1. Karta siedzi w Medku, pciinfo widzi pięknie wszystkie karty (V + eth) - net śmiga.
2. P96 instalowane na wszelkie możliwe sposoby, w obu wersjach. P96 instalowane dwuetapowo zgodnie ze sztuką instalowania P96.
3. Picasso96mode w żaden sposób nie daje się uruchomić, nie daje żadnych znaków życia. Snoopdos nie pokazuje żadnego błędu. Odczyt rtg.library, odczyt tooltype Picassosettings czy jakoś tak i dalej nic. Po prostu się nie odpala i koniec.

Ktoś miał podobny problem? Nie bardzo mam ochotę na oranie systemu. Po 17 będę w stanie dostarczyć szczegółowe informacje na temat instalacji, wersje plików itp.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem