[#1] Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?
[#2] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #1

MA :D
[#3] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Norbert, post #2

Norbert napisał(a): > MA :D
a przez jaką karte masz podłączoną amige?
przy próbie połączenia przez miamiDX musze
kilka razy naciskać on line of line dopiero
się łączy inaczej się wiesza co może być
przeczyną może transfer?
[#4] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #1

mam. przez pcimcie do dsl i przez mediatora do lanu
[#5] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #3

Ja uzywam Surecom (PCMCIA). Ktoras seria byla wadliwa, niestety na taka natrafilem. Teraz mam nowa.
[#6] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@v., post #4

ano ja tez mam ale nie umie Ci pomoc ;)
[#7] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #3

Za mało danych, żeby coś poradzić. Ja mam stałe połączenie przez kartę na PCMCIA i używam MIAMI3.0. Nie ma również żadnych problemów z innymi wersjami Miami, chociaż są w wersji demo. Jaki sterownik używasz do karty?

[#8] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@spiryt, post #7

spiryt napisał(a): > Za mało danych, żeby coś poradzić. Ja mam stałe połączenie > przez kartę na PCMCIA i używam MIAMI3.0. Nie ma również żadnych > problemów z innymi wersjami Miami, chociaż są w wersji demo. > Jaki sterownik używasz do karty? > > to jest karta wpięta w mediatora

[#9] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #8

A używasz prawidłowego sterownika dla tej karty? Na MMCD są najlepsze stery dla kart sieciowych.
[#10] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #8

w takim razie support@elbox.com. najwyrazniej jest problem z mediatorem lub driverem
[#11] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #1

Ja nie mam ale znam właściciela sklepu Amigowego w Kole któty ma podłączoną do SDI a teraz zmienia na Neostrade.
:D
[#12] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Mleko, post #11

Jak podłączy do Amigi Neostradę i mu zadziała, to niech da znać na listę.
[#13] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@kmilota, post #12

a co ma nie dzialac? jak masz modem na skretke i miamidx to nie ma problemu.
[#14] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #1

dzięki wszystkim!!! poraddziłem sobie
już działa :D
[#15] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@v., post #13

Można coś więcej o modemie na skrętkę?
TPSA do obsługi Neostrady daje modem podłączany do USB. Jednak nie mam zielonego pojęcia czy on będzie działać z amigowym USB.
[#16] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@kmilota, post #15

To co dje Tepsa na uSB można pominąć innym urządzeniem na LPT (tylko czy to zadziała) Słyszałem tak w sklepie z blaszakami jak sam chciałem założyć do swojej Ami Neostrade lecz cena całej Neostrady wzrosła by około 400zł.
[#17] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Mleko, post #16

karty x-surf maja sterownik ppoe i moglyby dzialac gdyby byly odpowiednie modemy. osobiscie takich nie widzialem. TPSA dawala modemy na skretke (podlaczane skretka do dowolnej karty siecioej) zanim przeszli na modemy usb. o ile wiem amigowe usb nie posiada sterownikow do takich modemow, pozostaje jedynie zalatwienie sobie samemu pasujacego modemu.
[#18] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@v., post #17

To czy Poseidon nie obsługuje danego modemu, trzeba sprawdzić osobiście. Najważniejsze aby modem nie był winmodemem. Poseidon ma sterownik usbmodem.device i z nowmalnymi modemami to działa.
[#19] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@kmilota, post #18

ale modem do dsl != modem telefoniczny. sprawa sie rozbija o protokol PPPoE. w miami jest od tego odpowiedni device (pppoe.device), do x-surf tez taki device jest dodawany., o tym zeby byl w posjedonie nie slyszalem, obym sie mylil.
[#20] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@v., post #19

Wszystko zależy jak się to urządzonko podłącza do Amigi. Wynika z tego że przez kartę sieciową nie ma problemów.
[#21] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@kmilota, post #20

ano nie ma (jak widzisz :)
[#22] Re: Czy ktoś ma amige podłączoną do łącza stałego?

@Krzysztof, post #8

Zwykła karta sieciowa na PCMCIA (BroMax). Sterownik cnet.device

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem