[#31] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@Wojox, post #30

To dziwne ograniczenie do 800x600 to nowość - bo w starszych wersjach działało, na szczęście można to obejść edytując plik Options znajdujący się w katalogu Resources NetSurfa. Przy okazji można sobie tam ustawić stronę startową.
[#32] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@Wojox, post #30

A to OWB? Wyglada jakos normalniej?
[#33] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@_arti, post #32

No nie.... napisałem "po OWB" w sensie ogólnym, jako o amigowej przeglądarce w ogóle. Na klasyka to tylko NetSurf pod warunkiem że klasyk ma jakaś kartę grafiki, na AGA nie działa... i chyba chodzi tylko o Amigowe rozdzielczości, tak mi się wydaje tylko.....:P
[#34] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@APC74, post #31

Dzięki za wskazówkę, zedytowałem ten pliczek, wpisałem 1280x800 i mam już na fullscreen... na moim lapku. Nieźle, juz zapomniałem że można kopać w plikach (starość nie radość),,
Żeby tylko na AGA to szło to klasyk tylko z AGĄ miałby naprawdę fajną przeglądarkę.
[#35] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@Wojox, post #34

Żeby tylko na AGA to szło to klasyk tylko z AGĄ miałby naprawdę fajną przeglądarkę.

Programista zapewne celowo zablokował mozliwość korzystania z AGA - znał po prostu ograniczenia tego chipsetu.
Zawsze pozostają przeglądarki tekstowe. Np ALynx. OK
[#36] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@stachu100, post #35

Skonczy sie na tym, ze znowu bedzie to iBrowse. Do Aminetu i PPA chyba wystarczy ;)
Cholera, jakby mozna bylo namowic autora, by pod sama przegladarke podpial tylko webkita... marzenia

Ostatnia aktualizacja: 20.12.2011 07:06:26 przez _arti
[#37] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@a5p, post #21

Lynx to dziadostwo. Bardzo dobry natomiast jest ten program: http://elinks.cz/.

Pozdrawiam
[#38] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@stachu100, post #35

ograniczenia sa takie, ze aga nie wspiera trybow true/high color co mocno komplikuje wyswietlanie w takiej przegladarce. mi wydaje sie, ze autor niczego nie blokowal. po prostu taka funkcjonalnosc nie jest zaimplementowana w wersji sdl systemu renderujacego strony (taka jest uzywana w netsurfie 68k)
[#39] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@_arti, post #23

NetSurf - ruszy na GFX i tej ilości ramu. Jednak chodzi pod SDL i na twoim procku może być za wolno. Na 040/40MHz da się używać.
A do PPA i Aminetu wystarczy IB.
[#40] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@kiero, post #38

Na klasyku z AGA, NetSurf "prosi" o CyberGraphX. Po zainstalowaniu CGX-AGA, system wywala błąd 8...02 lub się resetuje. System na AGA odpaliłem w 800x600 i także w 1024x768.
[#41] Re: jaka przeglądarka www na klasyka?

@kiero, post #38

Zapewne masz rację. Co nie zmienia faktu że AGA nie jest obsługiwana. I dobrze moim zdaniem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem