[#1] Amiga 2000 - oryginalna naklejka
Witam.

posiadam Amigę 2000, która została poddana gruntownej renowacji (odtłuszczanie, czyszczenie, nowa farba na obudowie). Amiga wyposażona jest w sprzętowy emulator peceta, niedawno dokupiłem 8MB Fastu na karcie.

Do rzeczy. Niestety, zniszczona była nakleja z logiem Commodore Amiga 2000, która była montowana na przodzie obudowy. Może ktoś z Was posiada oryginalną naklejkę? Jeśli uda mi się ją zdobyć, wtedy Amiga będzie piękna i ładna w 100% :D

P.S. W zamian mogę zaoferować np. roślinki do akwarium (posiadam holendra).

Pozdrawiam, jacek.
[#2] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@mjd, post #1

Nie pomogę, ale mam pytanie, gdzie obudowę malujesz? Proszkowo? Rozumiem, że tylko blachę?
[#3] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@radzik, post #2

Obudowę pomalował znajomy lakiernik samochodowy. Kolor dobrał idealnie i Amiga wygląda jak nóweczka OK Środek Amigi dokładnie wyczyściłem, wymieniłem baterię, wymieniłem bezpiecznik...... generalnie kapitalny remont.

Tak sobie postanowiłem, że kiedyś podaruję ten komputer mojej małej córce. Oczywiście kiedy dorośnie (o dziwo uwielbia bawić się pilotami oraz wszystkim, co ma przyciski-guziki). Tak więc sprzęt musi być idealny, aby mógł przetrwać szmat czasu.

O sprzedaży Amigi nie ma mowy. :D
[#4] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@mjd, post #3

a moze by dalo sie takową wydrukowac? swoja droga podeslij zdjecia swojej ami:) ciekawy jestem efektu.

Ostatnia modyfikacja: 18.05.2009 21:34:06
[#5] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@Banderas, post #4

Drukowanie odpada, to musi być oryginał. :)
[#6] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@mjd, post #5

Podepne sie pod temat, co?
Ktos mi wyjasni, co robi taka karta -> MultiVision 2000 wpieta do Zorro w A2000?

[#7] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@_arti, post #6

http://lmgtfy.com/?q=multivision+2000+amiga

scandoubler i ff
[#8] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@Valwit, post #7

Thx Google podalo mi parametry i zdjecia ale nichlolery nie znalazlem, czym wlasciwie jest tak karta.

[#9] Re: Amiga 2000 - oryginalna naklejka

@_arti, post #8

Wpina się to cudo w slot wideo w Ami… i podłącza się monitor VGA. Taki Scandoubler.

Ostatnia modyfikacja: 19.05.2009 11:01:10
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem