[#1] Połączenie A1200<->PC przez null-modem
Witam!

Mam problem. Chciałbym udostępnić połączenie internetowe z PC na Amidze poprzez kabel null-modem. Na Aminecie znalazłem guide'a na ten temat. Niestety natrafiłem na pewien problem. Po podłączeniu komputerów i ustawieniu odpowiedniego połączenia na PC i skonfigurowaniu Miami zaczynam procedurę połączenia. Klikam Online w Miami, klikam Połącz na PC i w Miami widzę "Hello" czyli wszystko jak na razie gra. Następnie wg Guide'a należy kliknąć "Send Break" w Miami. Niestety nie daje to żadnego efektu i ostaecznie połączenie nie zostaje nawiązane. POMOCY! Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem?
Przy okazji chciałbym wszystkim życzyć Szczęśliwego Nowego Roku.
[#2] Re: Połączenie A1200PC przez null-modem

@Amigos, post #1

ja dopiero chce podobna operacje przeprowadzic. powiesz mi jakiego programu uzywasz pod winda?
[#3] Re: Połączenie A1200PC przez null-modem

@KAM_, post #2

W Windowsie tworzę po prostu połączenie modemowe oparte na driverze MDMCISCO.INF , natomiast do udostepnienia połączenia internetowego można użyć WinGate'a , ale niestety na razie nawet o tym nie marzę, z przyczyn oczywistych :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem