[#9]
Re: Początkujący. Podstawy - obsługa workbench
@q800,
post #1
Witam ponownie. W temacie Amigi pomału jestem coraz bardziej ogarnięty. Potrafię poruszać się już jako tako w środowisku WB 3.1, wiem co do czego jest, wymiana danych PC-Amiga, via null-modem i aexplorer, nie sprawia żadnego problemu, z powodzeniem ładuję adfy na dyskietki, mam ładny 14" monitorek phillipsa itp. Teraz zaczajam się na kartę turbo mteca, a jak się poszczęści to, jakiegoś mocniejszego blizzarda i Amigasys4, w przyszłości, o ile to możliwe może net. Chcę też zmienić kartę CF na prawdziwy dysk twardy (siędzę mocno w rekonstrukcji historycznej, stąd małe zboczenie na punkcie historycznej poprawności i działających diod;), choć druga Amiga 1200 z całą masą osprzętu czeka na mnie na Śląsku do odebrania i w którejś, zamiast dysku, będzie ta karta).
Jestem pewny, że pytanie, które chcę zadać pojawiało się nie raz, ale mimo wszystko nie mogę znaleść zadowalającego mnie wątku. Chodzi o...uwaga...
CD ROM. Chciałbym podłączyć cedeka do Amigi, choćby celem odpalania muzyki (swoją drogą też niezły anachronizm, cdków w formacie audio od lat już w rękach nie miałem). Pytanie proste: jak podłączyć? Gdzie? co z zasilaniem, zewnętrzne, wewnętrzne?