[#1] Problem CV64/3D !!!
Witam!
Wsadziłem CyberVision 64/3D do slotu w Zorro II. Zainstalowałem Picasso96 v 2.0 na goły system (WB 3.1). Odpalenie grafiki z pod CV kończy się w zasadzie zawsze tak samo: szaroniebieskawy ekran, ikonki (z pakietu NewIcons) w postaci niewyraźnych prostokątów (żadnej grafiki ikon), okna bez górnych belek i gadgetów oraz (co chyba najbardziej charakterystyczne) strzałka kursora myszy w postaci szarego kwadratu (można klikać lewym górnym rogiem).
Słowa "w zasadzie" oznaczają, że raz (na 10 dni i stukrotne mieszanie slotami i oprogramowaniem) włączyłem rano (przez noc nic nie mieszałem) i WSZYSTKO BYŁO SUPER!!! Po cholerę potem mieszałem w PicassoMode, bo nie udało się już do tego wrócić.
Nie mogę zainstalowac oryginalnych sterów, bo padnięty jest plik lhex. Jakby ktoś miał, to może by przysłał na priva.
[#2] Re: Problem CV64/3D !!!

@Kitech, post #1

A ci to jest za plik ten lhex. Ja takowego nie mam i P96 chodzi mi prawidłowo.
[#3] Re: Problem CV64/3D !!!

@Kitech, post #1

Sorry, że nie wynikło to z kontekstu. Plik ten jest w pakiecie "CYBERVISION 64/3D". Po prostu z rozpaczy chciałem sprawdzić inny wariant sterów.
[#4] Re: Problem CV64/3D !!!

@kmilota, post #2

Lhex to okrojona z funkcji kompresji wersja LHA. Program ten był standardowym elementem instalek programów pod AmigaOS i program Instaler często z niego korzystał.
[#5] Re: Problem CV64/3D !!!

@Kitech, post #1

Dzięki za informację, co to jest Lhex, ale może ktoś wie czemu ta grafika się tak rozjeżdża!!!
[#6] Re: Problem CV64/3D !!!

@Kitech, post #5

Ta karta pod systemem 3.1 najlepiej działa z orginalnymi sterownikami
CGX 3 dołączonymi na dyskietkach do karty, pozatym te krzaczki które ci się pokazują, mogą być spowodowane niekontaktującą lub uszkodzoną pamięcią karty, proponuję wyjąć na próbę rozszerzoną pamięć z banków karty graficznej i zostawić tylko wlutowane 2MB i w tedy spóbować ją zainstalować, miałem 2 takie karty i w jednej miałem podobny proble.
PS
To może być wina niekompatybilej wersji sterowników , do tej karty niepolecam Picasso96 lepiej działa na CGX
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem