[#13]
Re: ilu amigowcow w Pomrocznej?
@Valwit,
post #12
Witam,
Mieszkam w Rypinie (dawne województwo włocławskie). Do tej pory znałem tylko jednego użytkownika Amigi z Rypina: Sławomira Skrzyńskiego, zapewne pamiętacie go z artykułów do Magazynu Amiga, a także z jego rozwiązań elektronicznych dla Amigi. Obecnie mieszka w Warszawie.
Niedawno poznałem innego użytkownika Amigi 1200 z Rypina, gdy szukałem kogoś kto pożyczyłby mi katrę turbo do testów. Z tego co mówił, to nie udziela się na sieci, mam na myśli amigową część netu, choć sporadycznie tam zagląda.
Poza tym istnieje jeszcze jeden użytkownik Amigi w moim mieście, z którym nie nawiązałem kontaktu.
Ponadto nasza telewizja kablowa używa nadal dwóch Amig 1200. Jak stwierdzili: "...sprzęt pracuje dobrze, jest niezawodny, więc po co go wymieniać i ponosić dodatkowe, niepotrzebne koszty...".
Tak więc można powiedzieć, że są u nas regularnie używane 4 sztuki Amig, to chyba niezły wynik, jak na miasto liczące 17000 mieszkańców
Istniały różne inicjatywy zbierające dane o użytkownikach Amigi, które też mogą okazać się pomocne w szacowaniu ich liczby.
Pozdrawiam
Robert Jackowski