[#1] Prawy klawisz myszy - uszkodzony port?
Z moją starą nową amigą 1200 problemów ciąg dalszy.

Tym razem mam taki problem. W workbenchu 3.0 (A1200 kik 3.0) jak przycisnę prawy klawisz myszy to nic się nie dzieje (nie pokazuje się menu na górnym pasku) tak jakby myszka była zepsuta.

Sprawdziłem przyrzadem, że jak sie wciśnie prawy klawisz myszki to płynie prąd pomiędzy masą a pierwszym pinem w dolnym rzędzie (tam gdzie są 4 dzurki). Jak wcisnę lewy klawisz to (który jest ok) to płynie prąd pomiędzy 4 pinem na dole a masą (patrząc na wtyczkę i mając 4 dziurek na dole i 5 u góry). Więc wyglada że myszka jest sprawana zatem czy uważacie że mogę mieć zepsuty port myszki w amidze? Czy da się to jakoś naprawić, czy też może moja nowa amiga nadaje się na śmietnik?
[#2] Re: Prawy klawisz myszy - uszkodzony port?

@silverbud, post #1

Ja ma podobny objaw z taką różnicą że jak docisnę poruszę wtyczką myszki w porcie to prawy zaczyna działać.
Dzieję się to sporadycznie więc nie szukałem przyczyny,ale wydaje mi się że to jednak gniazdko coś szwankuje.

[#3] Re: Prawy klawisz myszy - uszkodzony port?

@damianx, post #2

Próbowałem ruszać wtyczką, i całym gniazdkiem przy rozkręconej obudowie, ale niestety nawet przez chwilę nie zadziałało.

Gdyby to tylko gniazdko to można by spróbować kupić port (taki jak ten http://allegro.pl/item687093346_adapter_myszy_5_2_ps2_i_usb_do_komputera_amiga.html) , ale jeśli to coś poważniejszego to szkoda wydać 50 zł na port który i tak działać nie będzie

Ostatnia modyfikacja: 20.07.2009 14:28:50
[#4] Re: Prawy klawisz myszy - uszkodzony port?

@silverbud, post #1

Wiem, że to temat z przed kilku lat, ale też spotkałem się z takim problemem. Ponowne zaciśnięcie taśmy przy porcie myszy rozwiązało problem :)
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem