[#1] Czym odtwarzacie muzykę?
Pytanka takie dziwne..

W czym odtwarzacie muzykę na swoich classicowych/MOS-owych/OS4-kowych maszynkach?

Czy istnieje jeden dobry kombajn do wszystkiego, czy może wykorzystujecie różne aplikacje w zależności od formatu?

Czego brakuje Wam w Waszych odtwarzaczach?

[#2] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@Kokos, post #1

MPlayer - Odtwarza masę plików muzycznych/filmowych. MUI GUI jest ok, ma najbardziej przydatne opcje, playliste, reszta w readme :), minusem jest, że nie tyka modków. Do modków przeważnie UADE i kilka innych grajków z CLI. AmiNetRadio byłoby świetne gdyby działało stabilnie i nie było różowe ;).

[#3] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@Kokos, post #1

Pzreważnie po prostu Ambientem, dwuklik na pliku i pojechało... Fakt, że funkcjonalnością nie zabija (play, pause, stop i głośność), ale więcej nie potrzebuję...

[#4] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@Kokos, post #1

Mam zainstalowane 3 playery EaglePlayer, DeliTracker i HippoPlayer. Ale dwa pierwsze to tylko ze względu na rippery. Gdy czegoś słucham to raczej na Hipku, bo najbardziej mi odpowiada generowany przez niego dźwięk (zarówno bezpośrednio na Pauli jak i przez AHI), no i GUI też mi pasuje.

[#5] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@Kokos, post #1

Modki Hippoplayer lub EaglePlayer. MP3 bezpośrednio przez MPEGA. Jeżeli mam miks różnych plików muzycznych (modki, MP3), a nie chce mi się bawić w jakiś "przesiew" wówczas stosuję EasyPlayera. Na klasyku brakuje mi normalnego odtwarza z GUI, który łyka OGG Vorbis.

[#6] Re: Czym odtwarzacie muzykć?

@Kokos, post #1

Songplayer i Delitracker.

[#7] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@Kokos, post #1

Również Hippoplayer. Dobrze sobie radzi z IFF-ami na mojej gołej A600 :)

[#8] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@Kokos, post #1

AmigaAMP na AOS3/AOS4 i MOS - tylko MP3 (takze radio).

TuneNet dla AOS4 i AmiNetRadio dla MOSa. Odtwarzaja one prawie wszystkie znane formaty muzyczne, lacznie z modulami.

AminetRadio dziala takze na AOS3/AOS4, jednak wiekszosc wtyczek jest w wersji MOS, wiec nadaje sie tylko do MP3 i radia MP3...ale od tego "lzejszym" softem jest AmigaAMP.

Czyli ja uzywam glownie tych trzech programow, w zaleznosci na jakim systemie jestem, przy czym AmigaAMPa uzywam na wszystkich trzech.

Na AOS3 jesli chodzi o OGG i moduly, to trzeba ratowac sie innymi programami typu Frogger (ten od filmow), Eagle Player, Hippo Player itp.

DODANE: Warto jeszcze wspomniec o SongPlayerze. Byl to zdaje sie cos okolo 1997 (tak na oko) pierwszy program z fajnym GUI ktory oprocz modulow potrafil odtwarzac takze MP3. Pozniej powstal AmigaAMP.

Ostatnia modyfikacja: 16.08.2009 00:45:52
[#9] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@Kokos, post #1

Istnieje jeden stosunkowo uniwersalny. To oczywiście AmiNetRadio pod MOSem. Ale raczej nie na Classicu.

[#10] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@jaa2, post #7

jaa2 napisał(a):

> Również Hippoplayer. Dobrze sobie radzi z IFF-ami na mojej
> gołej A600 :)
>
>

a dlaczego ma sobie nie radzić??

[#11] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@QkiZ, post #10

Delitracker. Rozpoznaje mi 242 formaty. Szkoda, że Delix NG wciąz jest tak daleko...

[#12] Re: Czym odtwarzacie muzykę?

@OSH, post #11

Do całego stada modułów używam HippoPlayera. Teraz z Exotica zassałem trochę muzy z gierek i tu będzie potrzebny chyba Deli/Song/Eagle Player. Jeszcze nie zdecydowałem który. Jak narazie Hippold radzi sobie bezbłędnie ze scenowym stuffem. Do innych formatów (mp3 i tym podobne) mam inne urządzenia.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem