[#1] CD w Ami
Witam!
Po długiej batalii z CD zakończonej zawieszeniem broni (4xEIDE i dość fajne sterowniki) znowu zaczęła sie wojna. Bez problemu czyta kompakty wypalone na PC-cie, a za cholerę tych AMIgowych (konkretnie: OS3.9 oraz z jakiegoś czasopisma amigowego). Mniej więcej w 95% przypadków pojawia się: "CD2 Program failed (error #80000004). Wait for disk activity to finish."
Błagam HELP!!! (przyszła wczoraj paczka z OS3.9 i nie mogę zainstalować.
[#2] Re: CD w Ami

@Kitech, post #1

A co masz poustawiane w preferencjach od CacheCDFS? W FAQ do AmigaOS3.9 coś na temat niemożliwości odczytu płytki pisano. Aha FAQ jest też w polskiej wersji jezykowej. Jest na stronie http://ato.exec.pl/os39faq/OS39FAQhtml.lha
[#3] Re: CD w Ami

@kmilota, post #2

Na razie wciąż jestem w WB3.1 i filesystem to AllegroCDFS. Cały wic w tym, że nie mogę zainstalować OS3.9!
[#4] Re: CD w Ami

@Kitech, post #3

Moze sprobuj plytke przegrac na pececie (przeciez masz prawo zrobic kopie), jezeli dalej beda wystepowaly bledy to sprobuj ja przegrac jeszcze raz ale plikowo (przegrywajac na poczatku zawartosc do katalogu peceta).
[#5] Re: CD w Ami

@Andrzej Drozd, post #4

Wydaje mi się, że to jednak nie jest wina płytki. Jak wspominałem, mam jeszcze jedna płytkę "amigową" i są identyczne objawy. Musiałaby to być straszna zbieżność, aby akurat obie płytki były padnięte. Zastanawiam się czy to nie wina filesystemu AllegroCDFS?!
[#6] Re: CD w Ami

@Kitech, post #3

No to moze winne jest to AllegroCDFS? Nigdy go nie używałem, wiec nie wiem jak z nim jest. Zawsze miałem CacheCDFS.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem