[#1] Jak zamontować przejsciówkę na CF ??
Witam !
zakupiłem na allegro przejsciowke na CF razem z kartą CF.
przejsciówka kątowa, bez kabelków, a wiec bezposrednio do wpięcia w złącze 44 pin.
Napotkałem problemy.
Sprzedawca zapewniał, że wystarczy wypiąć Hdd i sanki. Jednak po wypięciu okazało się, że metalowa osłona jest za wysoko i przejsciówka nie łapie złącza. Poza tym na przejściówce są 44 bolce, a na przejściówce jest jedno wejście puste ( bez otworu ), a na siłe nie chciałem wbijać.
Jakieś wskazówki ???
link do zdjęcia:
http://picasaweb.google.pl/gabrobo/AMIGA#5377165541301451266
[#2] Re: Jak zamontować przejsciówkę na CF ??

@Robo, post #1

Jakiś nieuczciwy ten sprzedawca. W ostateczności sanki można zdemontować. A w drugiej ostatecznosci przedziurawić adapter igłą w odpowiednim miejscu i zrobić otworek tylko nie wiem jak wtedy z gwarancją bo chyba nie chciałbyś dokonywac ekstrakcji pina z Ami ;)

[#3] Re: Jak zamontować przejsciówkę na CF ??

@pong777, post #2

pong777 napisał(a):

> Jakiś nieuczciwy ten sprzedawca. W ostateczności sanki można
> zdemontować. A w drugiej ostatecznosci przedziurawić adapter
> igłą w odpowiednim miejscu i zrobić otworek tylko nie wiem jak
> wtedy z gwarancją bo chyba nie chciałbyś dokonywac ekstrakcji
> pina z Ami ;)
>

Wypraszam sobie. Sprzedawca jest uczciwy i o konieczności demontażu sanek wcześniej informował kupującego, który zresztą przed chwilą otrzymał zdjęcia zamontowanej i działającej w A1200 przejściówki. Prawda, Panie Robercie? (to do wątkotwórcy).
Poza tym tworzywo jest tak miękkie, że przejściówka nabija się na bolec złącza IDE bez oporu, o czym kupujący też przed chwilą został poinformowany.
[#4] Re: Jak zamontować przejsciówkę na CF ??

@lumiks, post #3

No i wszystko się wyjaśniło. Cieszę się bardzo i zwracam honor wszelki Sprzedawcy.

[#5] Re: Jak zamontować przejsciówkę na CF ??

@lumiks, post #3

witam ponownie !
wyjaśnienia w kwestii montażu otrzymałem od sprzedawcy.
należało mocniej docisnąć adapter, który się lekko wygiął co mimo wszystko nie spowodowało uszkodzeń. dla pewności nieco skróciłem metalową osłonę.
teraz wszystko pięknie śmiga, hdd na karcie CF jest idealny, cichutki i nieco szybszy niż oryginalny Hdd 120 mb montowany w Amidze.
teraz pozostaje zakupić tylko pakiet whdload.
sprzedawca okazał się bardzo pomocnym i uczciwym człowiekiem, co wbrew powszechnym opiniom na allegro jest rzadkością.

( wkrótce być może wystosuję ostrzerzenie przed sprzedawcą często wystawiającym różne akcesoria do Amigi, na dzień dzisiejszy minął 25 dzień od transakcji i nadal nie mam przesyłki, brak kontaktu telefonicznego i emailowego - nie licząc jednego w którym zawarł info o rzekomej wysyłce 7 dni temu - przesyłka priorytetowa, ponadto osoba ta prowadzi Amiga Shop na allegro, sprawa w toku )

dziękuję Panie Andrzeju i do następnej transakcji.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.2009 18:28:30
[#6] Re: Jak zamontować przejsciówkę na CF ??

@Robo, post #5

czy chodzi o gościa z All o nicku PrzemasIII ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem