[#91] Re: Pogięło mnie na Amigę

@HOŁDYS, post #90

Ehh, zaczynam powoli poddawać się rezygnacji. Instalka aos3.9 skończyła się niepowodzeniem. Udało mi się utworzyć dyskietkę startową, porobić wszelkie assigny do tego, żeby instalka z CF była widziana jako CD ale i tak dupa, przy próbie wczytania tapety system się wywala.

Próba wrzucenia mosa skończyła się na czarnym ekranie. 6h poszło się pierdzielić. Chyba lepiej się wezmę za swoją robotę :/

[#92] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #91

ta karta jest stabilna ? masz 040 krecone ..sprawdz czy nie jest nadmiernie goraca karta przy pracy ...masz desktopa z tego co pamietam cyrkulacja powietrza jest tam rowna zeru.. moze to wina twoich zwiechow ?

[#93] Re: Pogięło mnie na Amigę

@HOŁDYS, post #92

W sumie 040 jest kręcona na 33 z 25, ale dałem jej radiator z wiatrakiem. Całość jest na podstawkach, więc cyrkulacja powietrza jest dobra.

Zagubiłem przez te lata instynkt amigowca do kombinowania chyba, mimo że siedzę już nad tym sporo czasu. Nie wiem, teraz instaluje os3.9 pod winuae i chcę to zrzucić bezpośrednio na twardego, zobaczymy co z tego wyniknie. Z mosem też jeszcze powalczę. Nie pomaga też fakt że jestem cholernie zmęczony i z tradycyjną gorączką..

EDIT: instalka z winaue przegrana na hdd ami wywala się od razu na setpatch. Czy jest jakaś inna wersja którą powinienem wrzucić czy coś jest nie tak z moim sprzętem?

Ostatnia modyfikacja: 26.09.2009 02:44:49
[#94] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #91

Co do Mosa to po przegraniu na partycję i wyeedytowniu s-s musisz wyrzucić plik module.com1 i zastąpić go plikiem module.com1.idehack oczywiście zmieniając nazwę na module.com1 . Powinny być oba pliki chyba w Boot. Kurde nie mam teraz w domu swoich Amig z PPC, ale oba pliki znajdują się w obrazie Mosa PUP.

Ostatnia modyfikacja: 26.09.2009 08:42:52
[#95] Re: Pogięło mnie na Amigę

@Sir_Lucas, post #94

Nie omieszkam popróbować. Kurde jak się obudziłem tak mi przyszło do tego mojego pustego łba - czy aby os 3.9 ruszy na kicku 3.0 i z tego co widzę to nie bardzo, stąd pewnie te problemy.

[#96] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #95

OS 3.9 wymaga kicka 3.1, więc musisz najpierw do pamięci zmapować ten kick.

[#97] Re: Pogięło mnie na Amigę

@Banderas, post #96

Mapuję rom 3.1, commodorowski i niestety blizkick resetuje się w kółko. Ciemny ekran, 3 razy dioda power i reset i tak w kółko.

Wie ktoś może dlaczego?

Linia poleceń:

C:BlizKick KICKFILE dh0:devs/a1200.rom QUIET

Próbowałem także z różnymi parametrami wg strony Pekdara ale niestety dupa :(

[#98] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #97

pampers napisał(a):

> C:BlizKick KICKFILE dh0:devs/a1200.rom QUIET

Tak z marszu to powinno być KICKFILE=DEVS:nazwa_pliku.
I ten plik to było by dobrze gdyby był oryginalnym kick40068, bo w tym a1200.rom to jakiś miłośnik emulatora mógł lekko namieszać.
Całość powinna być przed SetPatchem.
A po blizkicku a przed parametrami mam jeszcze >NIL:
C:BlizKick >NIL: KICKFILE=devs:kick40068

Pozdrawiam
[#99] Re: Pogięło mnie na Amigę

@RadoslawF, post #98

A widzisz, popróbowałem z innymi kickami i jeden działa jak znalazł. To jedyny sukces od około 20 godzin spędzonych przed Ami..

Teraz powalczę z instalacją aos3.9. Kurde, przez przypadek wywaliłem sobie CGX3 z dyskietki, robiąc tam emergency disk z aos3.9. Czy można gdzieś legalnie ściągnąć CGX3, żeby aos3.9 działał mi na bvision?

EDIT: No tak, przecież CGX jest na płycie z AOS3.9. Z tym że nie ma wsprarcia dla Bvision a na CVision nie chce pójść. Czy jedyne wyjście to nabycie CGX4?

Ostatnia modyfikacja: 26.09.2009 18:08:46
[#100] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #99

Problemów ciąg dalszy.

Po zainstalowaniu CGX3 a zaraz potem na niego CGX4, system ładuje się i zanim zobaczę coś na ekranie, diodka power miga 3 razy i jest reset.

Próbowałem zainstalować update rc6 dla CGXa ale skrypt się nie odpala (błąd w linii 700 - mimo że wszystko wygląda ok).

Próbowałem też wg sugestii Rzookola zflashować kartę flaszką z 99 roku, ale wywala mi błąd : Error 30 po stage A.

Przeczytałem już chyba wszystkie wątki o BVision ale niestety nic mi się nie udaje.
Albo ja mam cholernego pecha albo nie wiem :/

[#101] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #100

Udało mi się postawić MOSa :) Po 3 dniach walki kurde ale się udało.

AOS3.9 idzie do lamusa.

[#102] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #101

pampers napisał(a):

> Udało mi się postawić MOSa :) Po 3 dniach walki kurde ale się
> udało.

Po kilku dniach użytkowania skrobnij jakieś podsumowanie jak to się sprawuje w praktyce na twojej konfiguracji.

Pozdrawiam
[#103] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #101

Imo zostaw sobie gdzieś na skraju dysku małą partycję z gołym OS3.1 (+ niezbędne minimum ofc). Czasem może się przydać :).

[#104] Re: Pogięło mnie na Amigę

@Malin, post #103

Tak, właśnie będę to robił niedługo. Na razie muszę sobie spokojnie odpocząć, bo 3 dni spędzone na tym cholernym niewygodnym krześle, kiedy jeszcze mam gorączkę, dało mi w kość..

[#105] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #104

Ma ktoś może podesłać SFS w wersji 1.252 bo na necie jest tylko najnowsza wersja?

[#106] Re: Pogięło mnie na Amigę

@pampers, post #105

mam, już poszło na priva.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem