[#1] Instalacja i konfiguracja CyberVisionPPC
Witam,

Jak to mówią głupiego robota lubi
Zainstalowałem CSPPC i CVPPC w mojej A4000D AOS3.9+BB1+BB2 i próbuję zmusić kartę graficzną do działania.
Na szczęście karta procesorowa chodzi bez zarzutu i tylko czeka na wymianę procka z 040 na 060. OK

Wcześniej pracowałem na Picasso IV (zresztą karta cały czas siedzi w Amidze); więc cały czas na dysku jest zainstalowany pełny system Picasso96.

Po instalacji softu i bibliotek CGXV3 za pomocą dyskietki instalacyjnej pobranej stąd

http://phase5.a1k.org/index.php?id=3

i wyłączeniu systemu graficznego Picasso96 poprzez wybór PAL z Prefs/Screenmods i restarcie komputera mam następujący problem:
Gdy chcę uruchomić CGXmode; CGXmode wywala mi info że nie mam biblioteki CGXsystem.library v41.
A ja taką wersję biblioteki mam: CGXsystem.library v41.19.

Zrzuty z ekranu WB pod AGA:

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/PlidMY9AUMD7XEVpNhpLmg?feat=directlink

Zrzuty tego samego ekranu WB pod CyberVisionPPC:

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/u1Wu2UC7o0ZOWbRxIyCbsA?feat=directlink

Dodatkowo widać że CVPPC produkuje mocno przekłamany obraz.

Czy ktoś z Forumowiczów miał podobne problemy?

Czy żeby przetestować jakieś demo pod PPC i CGX; CGX musi być wcześniej prawidłowo skonfigurowany (myslę że tak, no ale nie zawadzi zapytać)?

Niestety wszelkie testy będę mógł przeprowadzić dopiero za 10 dni po powrocie z urlopu (właśnie składam z powrotem moją A4000).

Z góry dziękuje za wszelkie rady i sugestie.

Pozdrawiam,
Stacho

Ostatnia modyfikacja: 05.09.2009 16:42:47
[#2] Re: Instalacja i konfiguracja CyberVisionPPC

@stachu100, post #1

A dlaczego nie używasz CyberGraphics 4? Przecież chyba dawali go razem z kartą?

[#3] Re: Instalacja i konfiguracja CyberVisionPPC

@stachu100, post #1

Po pierwsze odinstaluj P96. Wybranie innego trybu w screen mode nic nie daje, sterowniki i tak się uruchamiają z katalogu monitors. Po drugie uruchomienie P96 powoduje dodanie do systemu biblioteki cybergraphics.library w wersji innej niż ta w cgxsystem (wcześniejszej). Biblioteki są tworzone dynamicznie, nie ma ich na dysku pod domyślnymi nazwami.
[#4] Re: Instalacja i konfiguracja CyberVisionPPC

@stachu100, post #1

Żeby odinstalować Picasso96 nie wystarczy zmienić trybu wyświetlania w ScreenMode na PAL. Musisz oprócz tego usunąć (lub zarchiwizować) bibliotekę Picasso96API.library!

[#5] Re: Instalacja i konfiguracja CyberVisionPPC

@stachu100, post #1

Staszku wyrzuc picasso.library i wszystko co z nim powiązane.
Cgxa3 tez. Potem zainstaluj cgx4 a następnie updejty do niego.
Powinno byc ok.

[#6] Re: Instalacja i konfiguracja CyberVisionPPC

@Sir_Lucas, post #5

Dzieki za wszystkie rady!
Jak wroce z urlopu to sprobuje je zastosowac.

Pozdrawiam!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem