[#1] AMIGASYS4 AGA
co sądzicie o systemie AMIGASYS4 AGA
czy jest dobry jest b ładny i na romie 3.0 działa
z kartą 1230 jest bardzo szybki

ale pytam dla pewności bo morze jest coś lepszego
[#2] Re: AMIGASYS4 AGA

@Amigowiec, post #1

z mórz Adriatyk wydaje mi sie calkiem ok

[#3] Re: AMIGASYS4 AGA

@rzookol, post #2

15 lat mieszkałem na Bałtykiem, doceniaj Rzookol to co swojskie ;)

[#4] Re: AMIGASYS4 AGA

@Amigowiec, post #1

Widzę, że tematy morskie. ;)
To ja może zaoftopicuję (czy coś): ROM 3.0, to żadna wskazówka - napisz jaki masz AOS, bo ROM to (szczególnie na turbiaku z 030) można sobie zmapować. Jeżeli jest to AOS 3.0, to AmigaSYS jest najlepszym rozwiązaniem. A przynajmniej najwygodniejszym, bo oczywiście można samemu sobie coś wypasionego "sklecić" i to, ze względu na maksymalne dopasowanie do Twoich potrzeb, będzie najlepsze - tylko komu by się chciało jak taki gotowiec jest pod ręką...

Ostatnia modyfikacja: 26.09.2009 23:57:38
[#5] Re: AMIGASYS4 AGA

@pampers, post #3

Ja tam lubię i wole Bałtyk... A tak na serio to chłopie jeżeli te posty piszesz z Amigi to kup słownik... Jak z Windowsa lub Linuksa to zainstaluj Firefox(Linux już chyba ma go w standardzie...) bo on podkreśla błędy na czerwono i... kup słownik ;)
PS. Co do AmigaSYS na prawdziwej Amidze to niestety nie mogę nic powiedzieć ale na WinUAE działa świetnie :P

[#6] Re: AMIGASYS4 AGA

@Roszak, post #5

No, ale w przypadku morze/może to słownik Firefoxa za wiele nie pomorze. ;) To niestety trzeba wiedzieć bez niego... :D

[#7] Re: AMIGASYS4 AGA

@APC74, post #6

Więc niech chłopak zapamięta że morze jest słone i mokre ;)

[#8] Re: AMIGASYS4 AGA

@Amigowiec, post #1

Do szkoły nieuku !!!
[#9] Re: AMIGASYS4 AGA

@Amigowiec, post #1

AmigaSYS 3 i 4 chodzą u mnie wyśmienicie na 040, na 030 zapewne też tak będzie. Poza tym, to fajnie i wygodnie sprekonfiugurowane systemy.

[#10] Re: AMIGASYS4 AGA

@Roszak, post #5

Na znaki przestankowe i szyk wyrazów w zdaniu (pardon, jak tam zdania nie widzę w sumie, tylko ciąg wyrazów z enterami), to i Firefox nie pomoże.

[#11] Re: AMIGASYS4 AGA

@Roszak, post #5

>> Ja tam lubię i wole Bałtyk... A tak na serio to chłopie jeżeli te posty piszesz z Amigi to kup słownik... Jak z Windowsa lub Linuksa to zainstaluj Firefox(Linux już chyba ma go w standardzie...) bo on podkreśla błędy na czerwono i... kup słownik
PS. Co do AmigaSYS na prawdziwej Amidze to niestety nie mogę nic powiedzieć ale na WinUAE działa świetnie

Sam powinieneś do słownika zajrzeć i sprawdzić termin "interpunkcja". Nagminnie stosujesz, w dodatku zupełnie od czapy, wielokropek. To nie zastąpi znaków przestankowych.

[#12] Re: AMIGASYS4 AGA

@Amigowiec, post #1

Gdyby nie "wystrój wnętrz" to można by pomyśleć, że to forum poradni językowej PWN.

Do tego ASYS spróbuj dodać jeszcze najnowszy AfA OS (news i link na głównej stronie PPA). Wprawdzie bez karty graficznej (bo chyba nie masz?) nie wykorzystasz jego możliwości w całości, ale warto spróbować.

[#13] Re: AMIGASYS4 AGA

@Bagheera, post #9

AmiSYS w wersji AGA rozumiem? Czy pod BVision ruszy ta "ładniejsza" i "bardziej kolorowa" z bajerami wersja np z AmiStartem?

[#14] Re: AMIGASYS4 AGA

@Amigowiec, post #1

AmigaSYS4 na 030 jak najbardziej daje radę. Jedyny problem to taki, że przydała by się lepsza rozdziałka dla desktopu. W Hi-Res za mało miejsca na desktopie a w Hi-Res Laced miganie zabija wrażenia wzrokowe po 10 sekundach. AmigaSYS4 AGA + multisync (lub cokolwiek nie migającego) i jest ok. W zasadzie cały potrzebny soft jest on-board.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem