[#1] Wersja płyty głównej A1200
Witam,

Mam dwie plyty glowne od A1200, rev. 1D oraz rev. 2B Czy to oznacza, ze 2B jest nowsza i w konsekwencji lepsza? Czy tez moze to nie ma praktycznie znaczenia?

Pozdrawiam
Robert Jackowski
[#2] Re: Wersja płyty głównej A1200

@rjack1, post #1

Rev 0 (Engineering Prototype)
Rev 1 (Advanced engineering prototype)
Rev 1A (Initial Release)
Rev 1B
Rev 1D.3 (Budgie Rev -01 Release, E123C and E125C have been removed from motherboard)
Rev 1D.4 (Budgie Rev -02 Release, additionally XR358 470Ohm resistor removed, 470Ohm resistor added to pin 43 of Alice)
Rev 2B (Both budgie Rev -01 and Rev-02 were used. Resistor 118 was changed from 470Ohm to 220Ohm)

Dane z http://www.amiga-hardware.com/

Dyskusja jaka była - jakiś czas temu - na niniejszym forum, wybrała przeważającą ilością głosów 1D.4. Aczkolwiek nie podoba mi sie gniazdo na taśmie, a nie na sztywno.

[#3] Re: Wersja płyty głównej A1200

@Kitech, post #2

Cześć!

Dzięki Ci za wyczerpujące info. Przeoczyłem ten wątek, a dość często to zaglądam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem