[#1] mcp i pointers.prefs, i P96ppc
mam pytanko, jest raczej banalne, ale interesuje mnie czy pakiet dolaczanych do mcp preferencji odnosnie pointerow jest wogole do wykorzystania w aktualnej wersji ; pamietam ze w wersji 1.33 byla jeszcze odpowiednia pozycja do tego w preferencjach, a tu nic; a moze wystarczy tyko pozmieniac nazwy preferencji i nagrac je gdzies w ENVARC'u?

I drugie pytanie juz nardziej na czasie:)

Czy wie ktos, czy powstajacy P96 w wersji na ppc jaka wersje CGX'a bedzie emulowal?
A pytanie sie zrodzilo stad, ze gdyby byla to emulacja CGXv5 to teoretycznie mozna by sie pokusic na instalacje MOS'a pod OS4, bo on wlasnie dziala tylko pod v5.

Czy mam racje?

pozdrawiam
stebel

[#2] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@stebel, post #1

A co chcesz zrobić z pointerem za pomocą MCP? Preferencje systemowe nie wystarczają?
Co do P96 to on nigdy nie miał mieć wbudowanego emulatora CGX. Zresztą po co to potrzebne. MOSa i tak na AmigaOSie4.0 nie uruchomisz?
[#3] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@kmilota, post #2

P96 od zawsze ma emulację CGX (inna sprawa, że w wielu miejscach skopaną). Inaczej żaden program pod kartę graficzną by nie działał pod P96, bo wszystkie się pisze pod CGX :)
[#4] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@Jacek Rzeuski, post #3

A jak odpalic gre/program ktora twierdzi ze nie ma CGXa (Chodzi mi o WinUAE i P96)? Mozna to jakos obejsc?
[#5] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@Andrzej Drozd, post #4

Można zastosować ten hack:
http://www.aminet.net/util/boot/P96EmulUpd.lha
Podbija on wersje emulowanej biblioteki więc teoretycznie powinno to pomóc przy programach, które sprawdzają czy jest ta nowsza wersja cgx (v3).

[#6] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@Jacek Rzeuski, post #3

A ja myślałem, że nie potrzebna jest emulacja CGX w P96. Wystarczy tylko sama zgodność jeśli chodzi o odwołania. Ale co tam. Ja zaczynałem od CGX2, potem CGX3 i CGX4. A wylądowałem na P96 Jakoś nie zauważyłem specjalnej różnicy.
[#7] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@kmilota, post #2

o ile pamietam to mcp mozna bylo uzywac 16 kol. pointera, wlsanie dlatego sie pytam
[#8] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@stebel, post #7

A to ciekawe. Na kartach graficznych też?
[#9] Re: mcp i pointers.prefs, i P96ppc

@kmilota, post #8

wtedy zywalem tego na agacie, a teraz znikla ta zakladka w preferencjach a prefsy z pointerami sa nadal dolaczane. naprewde tego nie rozumiem po co jak nie mozna ich wykorzystac w obecnej wersji nawet na AGA.

i mala dygresja: zauwazyl ktos moze ze mcp1.43 ma bug w wyswietlaniu zegara na belce? u mnie po jakims czasie po prostu znika, i tylko reset temu zaradza, nawet usuniecie mcp (bez resetu) i ponowne uruchomienie nic nie daje, w zwiazku z czym uzywam nadal 1.42

pozdrawiam
stebel
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem