Witam!
Przedprzedwczoraj przyszła wreszcie płyta z OS3.9. Odtwarzacz CD nie chciał jej przeczytać ("Program failed - error #80000004"). Zmieniłem filesystem w mountliście - z Allegro CDFS (oprogramowanie do 4xIDE) na CDFilesytem i jakoś poszło ( z tym, że na pulpicie przestała się pojawiać ikona CDDA). Przedwczoraj przystąpiłem do instalacji - stworzyłem Emergency Dysk, z którego nie udało się odpalić Amisi (nie chciał czytać CDroma, a krzyczał o włożenie OS3.9), więc go olałem i zrobiłem instalację z pod WB3.1. Niestety jak system się już odpalił za piątym razem, to wspomniał coś o "DH0 has a checksum error on disk block 508314", a za dziesiątym (bez checksum error) "Can't open resource library v.44". Wczoraj profilaktycznie podmieniłem twardziela, ale cała operacja pojawiła się toczka w toczkę. Identyczna instalacja i identyczne komunikaty. Mam trzy koncepcje:
1. Walnięta płytka CD.
2. Kijowy Filesystem CDroma (źle czyta płytę OS3.9).
3.Walnięty kontroler na płycie głównej.
HELP!!!!!!!!!
P.S.
Sprawdzenie wariantu 1 - usiłuję przekopiować płytkę na twardy dysk w PCcie i czasami "Nie można odczytać pliku". Walnięta płytka, czy blacha nie czyta tego formatu?