[#1] Magazyn Amiga
Pierwszy numer Magazynu Amiga pojawił się we wrześniu 1992 roku. Posiada oznaczenie 1/92. Z racji tego, że moja kolekcja pisma zaczyna się od numeru 1/95 (styczeń), mam pytanie w którym momencie nastąpiło wyrównanie numeracji pisma z miesiącem? Nie mogę doliczyć się numerów, a wiem, że numer 10/96 był numerem 50-tym w kolejności.

[#2] Re: Magazyn Amiga

@mailman, post #1

Był jeszcze numer zerowy 0/92 który był dodatkiem do jakiegoś innego miesięcznika komputerowego (w sierpniu 92)w wydawnictwie Lupus.
Wyrównanie numeracji z miesiącami nastąpiło w styczniu 93r.
W 1994 był jeszcze numer specjalny "Ponad 360 odpowiedzi na Wasze pytania" który nie miał numeru.

Pozdrawiam
[#3] Re: Magazyn Amiga

@mailman, post #1

1 numer to numer 0 wydany w sierpniu
mam oryginał numeru 0 oraz sykany jak by ktoś chciał

Ostatnia modyfikacja: 10.10.2009 14:35:23

Ostatnia modyfikacja: 10.10.2009 14:47:08
[#4] Re: Magazyn Amiga

@mailman, post #1

Już chyba wiem, ale chciałbym uzyskać upewnienie. Wydaje mi się, że 4/92 był grudniowy, a później 1/93 styczniowy.

[#5] Re: Magazyn Amiga

@Dorian3d, post #3

Dzięki panowie.

[#6] Re: Magazyn Amiga

@mailman, post #5

Masz rację 4 /92 to Grudzień (sprawdziłem )
Rocznik 92 miał 5 numerów 0,1,2,3,4

w numerze 1 /92 jest fajny artykuł o nazwie : Parszywa Dwunastka
jest opisane 12 AMIG

Ostatnia modyfikacja: 10.10.2009 14:43:50
[#7] Re: Magazyn Amiga

@Dorian3d, post #6

Mam zarówno ten numer oraz numer z tymi 360 pytaniami.

Parszywa Dwunastka opisuje każdą Amigę, psioczono tam na A1000 i napisano, że juz wychodzi z użycia, a zaletą jej jest bardzo niska cena

[#8] Re: Magazyn Amiga

@RadoslawF, post #2

To był dodatek do Entera. Pamiętam jak będąc w Gdyni kupiłem zaciekawiony to pismo. ok, racja

[#9] Re: Magazyn Amiga

@Deftronic/..., post #8

Tu jest numer z 360 pytaniami:

http://img21.imageshack.us/i/gazgy.jpg/

[#10] Re: Magazyn Amiga

@mailman, post #1

[#11] Re: Magazyn Amiga

@TUPCOM, post #10

Czy w 2013 roku wiadomo cos o Marku Pampuchu????? temat utknol na 2007 mamy juz 6 latek wiecej macie moze jakies informacje o spoko kolesiu z ktorym spotkalem sie tylko raz na Intelu 2 w Stodole w Warszawie ojjj bylo wtedy przezycie
[#12] Re: Magazyn Amiga

@francdt, post #11

Czy w 2013 roku wiadomo cos o Marku Pampuchu?????

A co nas to obchodzi? Człowiek postanowił wypaść z branży i widocznie była to silna potrzeba, bo uczynił to skutecznie. Uszanujmy jego decyzję zamiast zachowywać się niczym stalker śledzący byłą. Jak zapragnie się ujawnić to nas znajdzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem