[#1] CDROM PCMCIA W A1200
Hell-o
Mam pytanie czy ktoś z was ćwiczył temat CDROMa po PCMCIA?
Mam taki śliczny Freecom PCMCIA standard II więc zgodny, tylko w jakim pakiecie byłaby szansa na stery?

Z góry dziękuję za odpowiedzi typu:
-wyprowadż se taśmę normalnie IDE i nie nudź,
-lepiej używać czytnika kart CF
-wypiłuj obudowę pod slima i patrz punkt 1
:)

Dziękuję

[#2] Re: CDROM PCMCIA W A1200

@Rembrand, post #1

>>TU<< trzy urzadzenia na PCMCIA.
Do dwoch sa sterowniki.
Na tej stronie:
http://www.l8r.net/install/hdc.html
sa sterownik do ZAPPO PCMCIA

sprawdz
[#3] Re: CDROM PCMCIA W A1200

@Rembrand, post #1

Witam,

nie wiem jak jest z nowymi CD-ROM-ami na PCMCIA, zapewne nie działają lub są jakieś problemy, w każdym razie nie sądzę żeby wymieniony przez Ciebie model zadziałał.

Osobiście od dłuższego czasu używam modelu firmy Telmex, który działa bardzo przyzwoicie z CacheCDFS. Obudowa jest metalowa i raczej w stylu lat 90-tych, napęd można wymienić na dowolny inny z nowych, byle rozpoznawany przez Amigę. Jednego Telmexa już zamęczyłem próbując przełożyć go do nowej obudowy CD na USB. Ostatnio kupiłem na Ebay-u jeszcze jeden, cena to ok. 70 euro z przesyłką, ale są i tańsze - a więc do zdobycia. Był też a może jeszcze i jest na aukcji Overdrive PCMCIA.

Pozdrawiam
Emu

PS. Gdybyś uruchomił model o którym wspominasz daj znać proszę :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem