[#1] napęd MITSUMI 5,25 dla Ami
Czy ktoś zupełnie przypadkiem i przy całkowitym zbiegu okoliczności, posiada może lub wie gdzie znaleść schemat podłączenia stacji dysków 5,25 calowych firmy Mitsumi do Amigi? Złącze to odwrotność zwykłej amigowej taśmy - przyjmując że zwykła stacja na dyski 3,5 cala ma złącze "żeńskie", tak ta ma "męskie". Czyli norma w starych pecetach :)
Mam taką taśmę, jednak nijak nie mogę przez nią nic odczytać.

[#2] Re: napęd MITSUMI 5,25 dla Ami

@Shoonay, post #1

Nastronie http://www.hardwarebook.net/ znajduje sie wiele schematow, moze tam cos znajdziesz.
[#3] Re: napćd MITSUMI 5,25 dla Ami

@Shoonay, post #1

A czy ta stacja jest dostosowana do Amigi?
Ze zwyklej stacji pecetowej 3.5cala tez nic nie odczytasz bez modyfikacji kabla sygnalowego laczacego stacje z plyta glowna Amigi.
[#4] Re: napćd MITSUMI 5,25 dla Ami

@Norbert, post #3

Jak to nie. Podłączam pecetową stację do mojaj Amigi i spokojnie bez przeróbek czytam pecetowe dyskietki.
[#5] Re: napćd MITSUMI 5,25 dla Ami

@Norbert, post #3

Wątpię. Całe swe życie spędziła w pececie - praktycznie nieużywana. Potrzeba mi właśnie jakiegokolwiek... działającego :) schematu podłączenia do Ami. Na http://www.hardwarebook.net/. niestety nie widziałem takowego... możliwe że coś przeoczyłem...

[#6] Re: napćd MITSUMI 5,25 dla Ami

@Shoonay, post #5

Looknij w Magazyn Amiga nr.10/95 strona 24....nie mam skanera, tak wiec nie wysle Ci skanu tej strony
[#7] Re: napćd MITSUMI 5,25 dla Ami

@waldiamiga, post #6

No tak miałem schemat cały czas pod nosem a szukałem w necie :)
Mimo wszystko dzięki

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem