[#1] Digibooster 2 nie odpala
witam, mam problem z Digiboosterem, którym się trochę ostatnio bawiłem, dopóki nie zaczął się sypać twardy dysk. Wtedy przekopiowałem zawartość HDD na PC, a z PC na nowy dysk. Teraz Digibooster wyswietla komunikat "can't allocate ahi.device" i się wyłącza. Nie wiem czy to nie jest jakieś zabezpieczenie przed kopiowaniem, które się uaktywniło bo reinstalacja nie pomaga, a ahi.device chyba właśnie jest tworzony przy instalacji Digiboostera. Program mam oczywiście oryginalny. Proszę o pomoc
[#2] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #1

A inne programy korzystajace z AHI dzialaja ?

Ostatnia modyfikacja: 06.11.2009 11:17:59
[#3] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #1

Ahi.device nie jest tworzony przy instalacji DigiBoostera. Trzeba zassać z Aminetu i zainstalować.

[#4] Re: Digibooster 2 nie odpala

@Grzegorz Kraszewski, post #3

teraz chce audio.device, mimo, że jest w swoim folderze, moze to jednak jakies zabezpiecznie?
[#5] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #4

a może coś nie tak z atrybutami pliku?

[#6] Re: Digibooster 2 nie odpala

@Banderas, post #5

ok to może inaczej - jaki program tworzy audio.device? zebym mogl to jakos podmienic na dobry plik
[#7] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #6

Audio.device jest urządzeniem osadzonym w ROMie komputera. Ja myślę, że to może być jakiś błąd we wcześniejszej wersji tego programu. Spróbuj zdobyć DigiBoostera w nowszej wersji (na Aminecie jest demo wersji v2.21 !)

Ostatnia modyfikacja: 08.11.2009 15:22:32
[#8] Re: Digibooster 2 nie odpala

@Minniat, post #7

demo za aminetu swyświetla ten sam komunikat. Co w takim razie mogę zrobić?
[#9] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #8

Przeinstalować AHI? Ja miałem problemy po przegrywaniu plików z fat16 z powrotem na Amigę.

[#10] Re: Digibooster 2 nie odpala

@pampers, post #9

dalej to samo, reinstalacja robiłem juz wczesniej ale teraz powtórzylem z płyty z systemem i dalej mnie wywala
[#11] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #10

Hej, podejrzewam co może być przyczyną tego błędu. Spróbuj zainstalować najnowszą wersję AHI jeszcze raz i zwróć uwagę by w katalogu devs/AHI znajdował się plik device.audio... Tak, "device.audio", nie wykluczone że chodzi o ten plik. Przynajmniej taki plik widzę w instalce AHI.

Ostatnia modyfikacja: 08.11.2009 17:40:32
[#12] Re: Digibooster 2 nie odpala

@Minniat, post #11

nie działa, poddaje się :D spróbuje octameda, ponoć też dobry

Ostatnia modyfikacja: 08.11.2009 21:07:14
[#13] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #12

a co pokazuje snoopdos czy snopium
[#14] Re: Digibooster 2 nie odpala

@Norbert, post #13

opis "fail" jest przy cybergraphics.library i DEVS: DBPro.config

Ostatnia modyfikacja: 09.11.2009 13:20:01
[#15] Re: Digibooster 2 nie odpala

@mars, post #14

To akurat nie ma znaczenia.
Jaka wersje masz:
- ahi.device w DEVS: ?
- plikow w katalogu DEVS:Audiomodes ?
- plikow w katalogu DEVS:AHI?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem