mam prośbę do kogoś kto korzysta z nowszego scsi.device żeby może wkleił fragment startup-sequence, który zamienia scsi.device na nowszą wersję. Robię wszystko jak tu: http://www.apc74.ppa.pl/PPA/4GB/Amiga1200_ROM_3.0_i_SFS.html a w HDTool box dalej jest wersja 43.43
mam blizzarda 1230 IV, zmieniony początek s-s, który ma ładować nowe scsi.device wygląda tak:
If EXISTS C:SquirrelSCSI
C:SquirrelSCSI
EndIf
Set SCSIUpdate 1
If EXISTS C:IDEFix
C:IDEFix
Set SCSIUpdate 0
EndIf
If EXISTS SYS:Expansion/XSurfIDE
Set SCSIUpdate 0
EndIf
If EXISTS SYS: Prefs/Env-Archive/NOSCSIUPDATE
Set SCSIUpdate 0
EndIf
If $SCSIUpdate EQ 1
SetPatch QUIET
masz rację, wsadziłem atrape i mam teraz 43.45 normalnie przy uruchomieniu tylko dlaczego dysk o pojemnosci 8GB podzielony na trzy partycje sformatowane pod sfs trzeba za każdym razem po uruchomieniu systemu montować Mounterem bo system ich normalnie nie pokazuje na pulpicie?
LoadModule powinien byc przed SetPatch, a ty masz po SetPatch. do LoadModule dodaj parametr bez restartu, ale to jak masz nowszy AmigaOS 3.5 lub 3.9, bo SetPatch z "AmigaOS ROM Update" robi restart. majac Blizzarda korzystaj z BlizKick.
już przesunąłem przed setpatch a co do tego LoadModule to uzywam wersji sprzed tygodnia, w dokumentacji jest napisane, że jest reset-proof. HDToolbox też już pokazuje wersję 43.45, więc jest ok. Tylko co z tym nowym dyskiem? Dlaczego trzeba go ręcznie montować po każdym uruchomieniu systemu? (Chociaż to i tak postęp bo poprzednia wersja scsi.device potrafiła tylko zainstalowac dysk i nic więcej)
Czegoś nie trybię. Przecież jak masz OS3.9, to nie musisz nic specjalnie kombinować. Instalujesz OS3.9 i sam Ci wszystko ładnie spaczuje.
Chyba, że nie dorobiłeś sie porządnej dyskietki "Emergency"? Przybliż problem: co masz i co chcesz mieć, bo chyba wszyscy co chcą pomóc trochę błądzą w ciemności.
obydwa podłaczone do wbudowanego, pierwszy 2gb podzielony na 2 partycje na ktorym jest system, drugi 7,5gb 3 partycje - działa prawidłowo tylko że partycje trzeba montowac po kazdym starcie systemu
To wszystko jasne - jeśli oba są na tej samej taśmie standardowego kontrolera, to dysk nie będzie wykrywany automatycznie.
Standardowo powinien być tam napęd optyczny, który jest montowany właśnie w trakcie startu systemu i podobnie dzieje się z Twoimi partycjami.
Zaopatrz się w dowolny rozdzielacz 4x(E)IDE i problem zniknie.
Masz dwa dyski na pierwszej taśmie, więc zakładam że masz więcej taśm - wtedy to będzie działać.
W kilku A1200, które się przewinęły przez moje ręce, na jedynej taśmie podłączonej do wbudowanego kontrolera (bez żadnych nakładek) drugi dysk nie był montowany automatycznie (a były to różne dyski, więc wina konkretnego dysku odpada).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.