[#31] Re: scsi.device update

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #29

Jasne, że wszystko działa.
Myk tylko polega na tym, aby sfs był w odpowiednim L na odpowiednim dysku.

[#32] Re: scsi.device update

@11MASTEr, post #31

Chciałbym zauważyć, że obecność odpowiedniego pliku w L niczego nie zmieni, bo Amiga Early Startup Menu po prostu nie wykrywa drugiego dysku podłączonego do jedynej taśmy wbudowanego kontrolera, a taki przypadek tu rozpatrujemy.

Ostatnia modyfikacja: 10.11.2009 08:07:55
[#33] Re: scsi.device update

@lord_spider, post #32

lord_spider napisał(a):

> Chciałbym zauważyć, że obecność odpowiedniego pliku w L niczego
> nie zmieni, bo Amiga Early Startup Menu po prostu nie wykrywa
> drugiego dysku podłączonego do jedynej taśmy wbudowanego
> kontrolera, a taki przypadek tu rozpatrujemy.

Chciałbym zauważyć, że nie mam amigi od roku. I kiedyś gdy nie było jeszcze fast at i innych 4x4 jakoś kopiowaliśmy dane z dysku na dysk. Cuda?

ES nigdy nie wykrywa dysku, tylko partycje założone na nim to primo.

A ten przypadek o którym Ty mówisz/piszesz którego nie rozpatrujemy w tym wątku to tylko efekt niekompaktybilności HDD (starych dysków).

[#34] Re: scsi.device update

@11MASTEr, post #33

Fakt, zawsze używałem dwóch różnych dysków i mógł się pojawić efekt niekompatybilności.
Pomęczę moją A1200 z dyskami, które posiadam teraz i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Pytanie, jakich dysków używa autor wątku?

[#35] Re: scsi.device update

@mars, post #26

Spróbuj zrobić eksperyment: zamień dyski miejscami (tzn. przestaw odpowiednio zworki) i sprawdź czy wtedy partycje zostaną wykryte w Amiga Early Startup Menu.

[#36] Re: scsi.device update

@lord_spider, post #30

ale nie odpalam sterownika dla kontrolera i nawet nie odpalam setpatch, tylko loadmodule scsi.device4345 i boot bez sekwencji startowej i odrazu z cli mam dostep do wszystkich partycji drugiego dysku. jak nie mialem fastaty to tez dwa dyski mialem podlaczone do jdnej tasmy i nie bylo problemu z automatycznym montowaniem partycji drugiego dysku.

[#37] Re: scsi.device update

@lord_spider, post #35

w boot menu to na 100% widac mu partycje juz teraz, w systemie tez, ale pewnie ma tak jakbys plyty do czytnika nie wsadzil. w ogole to jeszcze nie odpowiedzial czy jak dodal smartfilesystem do rdb pierwszego dysku to partycje ma juz montowane automatycznie drugiego dysku.

[#38] Re: scsi.device update

@mars, post #26

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem